Fostul ministru al Sanatatii, Ovidiu Branzan, a fost convocat ieri de procurorii anticoruptie, pentru a da detalii despre transferul a cinci miliarde de lei din bugetul Ministerului Sanatatii catre mai multe firme, in vederea achizitionarii de aparat
Fostul ministru al Sanatatii, Ovidiu Branzan, a fost convocat ieri de procurorii anticoruptie, pentru a da detalii despre transferul a cinci miliarde de lei din bugetul Ministerului Sanatatii catre mai multe firme, in vederea achizitionarii de aparate de purificare a aerului. Aparatele achizitionate erau destinate unitatilor spitalicesti, iar transferul banilor catre firmele care au livrat aparatura a fost ilegal. Potrivit Mediafax, in acest dosar sunt vizati inalti functionari din Ministerul Sanatatii, dar, pana acum, singurul care a fost pus oficial sub acuzare este Iulian Popescu, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii. (B.C.G.)
Ucisa de fiu
O femeie din comuna harghiteana Ocland a murit, in noaptea de miercuri spre joi, dupa ce a fost injunghiata in piept cu un cutit, de catre fiul ei, bolnav psihic. Potrivit IPJ Harghita, miercuri noapte L.E., de 57 de ani, a fost injunghiata in zona pieptului de catre fiul ei, Attila Andrei, in varsta de 24 de ani, aflat sub influenta bauturilor alcoolice. Anchetatorii au stabilit ca Attila Andrei i-ar fi spus mamei sale ca vrea sa vanda caruta familiei. Femeia nu a fost de acord, moment in care tanarul s-a enervat, a luat un cutit si si-a injunghiat mama in zona pieptului. In urma leziunilor suferite, femeia a murit pe loc. Ucigasul figureaza in evidentele medicale cu afectiuni psihice, el fiind internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie Tulghes, cu diagnosticul "schizofrenie paranoida". Attila a fost retinut pentru 24 de ore, iar dupa ce va fi supus unei expertize psihiatrice va fi prezentat Tribunalului Harghita, cu propunere de arestare preventiva pentru omor calificat. (G.T.)
Sofer drogat si talharit
Un sofer de TIR din Baia Mare a fost drogat si jefuit, in urma cu doua zile, in Vama Oradea, de doua tinere necunoscute care l-au abordat intr-o parcare. Politistii au stabilit, pe baza declaratiilor victimei, ca, odata urcate in cabina masinii, cele doua femei i-au oferit soferului cafea si alcool in care se aflau substante somnifere intr-o cantitate semnificativa, astfel incat barbatul a adormit brusc. Soferul TIR-ului s-a trezit abia dupa zece ore si a constatat ca-i lipsesc 660 de euro, 500.000 de lei, doua telefoane mobile, o bratara si unghiul de aur. In prezent, barbatul este internat la Spitalul Clinic Judetean din Oradea, urmand sa fie audiat de ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Bihor in vederea identificarii celor doua tinere. Este al doilea caz de acest fel din anul 2005 si al cincilea din ultimele patru luni, fara ca autoarele talhariilor sa poata fi identificate. (G.T.)
Dosarul Cozma la Bucuresti
Magistratii craioveni au decis, ieri, ca dosarul lui Miron Cozma privind contestatia de executare a mandatului de arestare emis dupa revocarea gratierii sa fie transmis si judecat de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, la proces lipsind chiar avocatul apararii. In 3 martie, cand magistratii craioveni ar fi trebuit sa judece contestatia de executare a mandatului emis dupa revocarea gratierii, avocatul lui Miron Cozma, Florin Roseti, a depus o alta contestatie prin care era invocata lipsa competentei teritoriale a Judecatoriei Craiova si a cerut ca dosarul sa fie trimis din nou Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti. Ieri, judecatorii au decis sa dea aviz favorabil cererii depuse de avocatul apararii, urmand ca dosarul lui Miron Cozma privind contestatia de executare a mandatului emis dupa revocarea gratierii sa fie trimis la Bucuresti, la Judecatoria Sectorului 5. (B.C.G.)
Graba la Politia Locala
Proiectul de infiintare a Politiei Locale, initiat de Ministerul Administratiei si Internelor, nu presupune abrogarea Legii privind Politia Comunitara, ci doar revizuirea acesteia. Potrivit MAI, deficientele legii Politiei Comunitare au fost demonstrate de practica, aceasta formula nefiind corespunzatoare raportat la necesitatile administratiei publice locale. "Graba cu care a fost adoptata Legea 371/2004, din dorinta de a se bifa ca realizata o masura solicitata de Uniunea Europeana, a determinat o serie de carente majore in prevederile acestui act normativ, care impiedica in prezent infiintarea in bune conditii a Politiei Comunitare in unele localitati si functionarea acesteia in localitatile in care a fost infiintata", a spus Vasile Blaga. Dintre aceste deficiente, ministrul a mentionat lipsa unui transfer de resurse catre autoritatile locale care infiinteaza Politii Comunitare si lipsa de eficienta a unui organism constituit prin simpla transformare a gardienilor publici in politisti comunitari. (B.C.G.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.