Titlurile companiei producatoare de gresie si faianta, Sanex Cluj-Napoca, sunt delistate de la Bursa Rasdaq. Hotararea a fost luata marti, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, societatea urmand sa rascumpere actiunile proprii la un pret de 0,4
Titlurile companiei producatoare de gresie si faianta, Sanex Cluj-Napoca, sunt delistate de la Bursa Rasdaq. Hotararea a fost luata marti, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, societatea urmand sa rascumpere actiunile proprii la un pret de 0,4454 lei pe titlu. Pretul pe actiune este superior ultimului pret, de 0,4100 lei, cu care au fost vandute titluri Sanex pe Bursa Rasdaq, la 12 mai, ultima zi de tranzactionare, transmite Mediafax. Suma oferita actionarilor care vor formula cereri de retragere din societate a fost stabilita intr-un raport de evaluare elaborat de firma Darian Rom Suisse SRL. Societatea are un capital social de 37,05 milioane lei, divizat in 185,2 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,2 lei. Actiunile Sanex sunt listate din anul 1997. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a inregistrat o scadere cu 66,6%, la 75,2 milioane lei, iar profitul net a fost diminuat de la 11,1 milioane lei in 2004 la 4,1 milioane lei. Societatea Goodison Holdings, controlata de grupul austriac Lasselsberger, este principalul actionar al Sanex, cu 67,9% din titluri. Grupul Lasselsberger, unul dintre cei mai importanti producatori de placi ceramice la nivel mondial, detine in Romania companiile Sanex si Lasselsberger SA (fosta sociatate Cesarom Bucuresti), precum si sectia de placi ceramice din cadrul Mondial Lugoj.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.