Alpha Bank, a doua mare institutie de credit din Grecia, a inregistrat pe primele trei luni ale acestui an un avans cu 49% al profitului net. Evolutia depaseste estimarile analistilor si se bazeaza in principal pe volumul creditelor acordate, transmi
Alpha Bank, a doua mare institutie de credit din Grecia, a inregistrat pe primele trei luni ale acestui an un avans cu 49% al profitului net. Evolutia depaseste estimarile analistilor si se bazeaza in principal pe volumul creditelor acordate, transmite Reuters.
Profitul s-a plasat la 150,7 milioane de euro, peste nivelul prognozat de analisti, de 136,5 milioane de euro. "Alpha Bank a consemnat un progres substantial in toate zonele de activitate, in special in sectorul grec de retail bancar, precum si in sud-estul Europei, unde cresterea isi mentine trendul favorabil, in pofida concurentei puternice de la inceputul anului", a declarat presedintele grupului, Yannis Costopoulos. Venitul net din dobanzi a urcat cu 22,2% la 342,6 milioane de euro, in conditiile in care analistii estimau, in medie, ca acesta se va plasa la 335 de milioane de euro. Portofoliul de credite a crescut si el cu 20,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 29,2 miliarde de euro, avans influentat in mare parte de intensificarea imprumuturilor acordate gospodariilor, peste ratele de crestere ale pietei, ceea ce inseama ca Alpha Bank si-a extins cota de piata. In Grecia, volumul creditelor acordate a crescut cu 20,4%, in timp ce in sud-estul Europei avansul consemnat a fost de 27,3%. Banca elena, cu o valoare de piata de 8,6 miliarde de euro, este prezenta pe piata romaneasca prin Alpha Bank Romania. Alte companii din grupul Alpha cu activitati in Romania sunt Alpha Leasing, Alpha Finance, Alpha Insurance Brokerage si Alpha Advisory.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.