Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Municipiului Bucuresti a depus o sesizare la Parchetul General pentru cercetarea penala a familiei Awdi, care foloseste fara autorizatie monumentul istoric Casa Bucur (fosta Casa Soare)
Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Municipiului Bucuresti a depus o sesizare la Parchetul General pentru cercetarea penala a familiei Awdi, care foloseste fara autorizatie monumentul istoric Casa Bucur (fosta Casa Soare) din Bucuresti. Stefan Damian, seful Directiei, sustine ca aceasta nu este prima cerere de cercetare penala depusa impotriva celor care folosesc monumentul istoric Casa Bucur pe post de hotel, insa, pana acum, toate actiunile au fost respinse din lipsa documentatiei, informeaza Mediafax. In acelasi timp, proprietarul imbilului a solicitat in instanta retrocedarea Casei Bucur. "In urma unui proces, Ioana Mott, proprietarul imbilului, a obtinut dreptul de restituire si acum se judeca pentru punerea in posesie, din cauza ca familia care foloseste cladirea solicita despagubiri de peste trei milioane de euro, sustinand ca a facut imbunatatiri. Dar noi avem toate documentele prin care putem dovedi ca lucrarile efectuate la Casa Bucur sunt infractiuni, fiind realizate fara autorizatie", a explicat Damian.
Casa Bucur din Str. Col. Poenaru Bordea nr. 2 a fost construita in 1914 dupa planurile arhitectului Petre Antonescu, in 1955 fiind declarata "monument de cultura si arhitectura". In prezent, Casa Bucur este inregistrata pe lista monumentelor istorice din Romania la pozitia 282 cu codul LMI B-II-m-A-1800. Cladirea a fost transformata in 1969 in restaurant de lux, iar in 1990, firma a fost transferata in societate pe actiuni fara a se face verificarea legalitatii detinerii imobilelor. Din 1991, mostenitorii imobilului cer in instanta evacuarea celor care il ocupa ilegal. In prezent, Casa Bucur este un hotel de trei stele, care ofera clientilor 22 de camere, intre 55 si 107 euro. Hassan Awdi, patronul hotelului gazduit in Casa Bucur, are numeroase afaceri in Romania, controleaza Rodipet, cel mai important distribuitor roman de presa, si se afla in fruntea firmei Mesageria SA, care se ocupa de coletarie prin CFR. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.