Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand din 19 mai, o replica dupa moneda-medalie de aur emisa de Constantin Brancoveanu in anul 1713. Moneda este rotunda, din aur, cu margine neteda, cantareste 17,349 gra
Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand din 19 mai, o replica dupa moneda-medalie de aur emisa de Constantin Brancoveanu in anul 1713. Moneda este rotunda, din aur, cu margine neteda, cantareste 17,349 grame si are un diametru de 34,7 mm, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 exemplare.
Pretul de vanzare a unui exemplar, exclusiv TVA, este de 1625 lei. Pentru ca replica emisa de Banca Nationala a Romaniei sa nu fie confundata cu moneda-medalie autentica, aceasta va contine, in dreapta bustului domnitorului, monograma "R". Pe aversul monedei este reprezentat, in centru, bustul domnitorului Constantin Brancoveanu. Reversul contine in centru, un scut cu margine perlata, ornamentat in parti cu grifoni incolaciti in spirale, care are deasupra o coroana princiara. La exterior, se identifica inscriptia: CONSTANTINVS BASSARABA / DE BRANKOWAN. Comercializarea pieselor din aur se va realiza prin ghiseele sucursalelor Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.