Microsoft intentioneaza sa investeasca 13,1 milioane de euro, in patru ani, pentru infiintarea la Bucuresti a unui centru de suport tehnic, proiect pentru care solicita Guvernului o serie de facilitati, o decizie urmand sa fie luata la finele lunii m
Microsoft intentioneaza sa investeasca 13,1 milioane de euro, in patru ani, pentru infiintarea la Bucuresti a unui centru de suport tehnic, proiect pentru care solicita Guvernului o serie de facilitati, o decizie urmand sa fie luata la finele lunii mai, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Reprezentantii companiei au inceput negocierile cu autoritatile de la Bucuresti pentru deschiderea in Romania a unui centru administrativ de suport tehnic, care va deservi clienti corporativi importanti ai Microsoft. Clientii provin in principal din Germania si Franta, dar si din Marea Britanie si Statele Unite si, posibil in viitorul apropiat, din tarile Europei Centrale si de Est. Contactata telefonic de Mediafax, Paula Apreutesei, business strategy manager al companiei pentru Europa de Sud-Est, a afirmat ca Romania se afla "pe lista scurta" a tarilor unde Microsoft intentioneaza sa deschida un centru de suport tehnic si ca pana acum Microsoft nu a luat nici o decizie. Conducerea Microsoft a evaluat mai multe locatii din Romania si Bulgaria si urmeaza sa decida la sfarsitul lunii mai in ce tara va realiza investitia, in functie de nivelul de pregatire a fortei de munca si de sprijinul pe care Guvernul este dispus sa il acorde proiectului, au mentionat sursele. Microsoft a solicitat Guvernului o scrisoare prin care autoritatile romane sa garanteze o serie de facilitati precum exceptari de la plata de taxe privind impozitul pe venit, inclusiv pentru activitatea de dezvoltare de software, sprijin sub forma de fonduri nerambursabile pentru recrutarea si formarea personalului, cursuri de specializare a inginerilor IT in institutiile de invatamant superior din Romania pentru domeniul tehnologiilor Microsoft, cursuri de limbi straine, in special germana, franceza si engleza pentru ingineri IT, afirma sursele. Microsoft a mai cerut autoritatilor un spatiu intermediar de birouri pentru primii doi ani de activitate a centrului - cu o suprafata de minim 1000 de metri patrati pentru primul an si de minim 2000 metri patrati in cel de-al doilea an - situat de preferinta langa Universitatea Politehnica din Bucuresti si posibilitatea extinderii pana la un an a perioadei de proba la angajare. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.