Cel mai mare producator de petrol din Rusia, Lukoil, intentioneaza sa efectueze o serie de investitii in Europa, care vizeaza extinderea capacitatii de rafinare cu 15-16 milioane de tone pe an, potrivit directorului general al grupului, Vagit Alekper
Cel mai mare producator de petrol din Rusia, Lukoil, intentioneaza sa efectueze o serie de investitii in Europa, care vizeaza extinderea capacitatii de rafinare cu 15-16 milioane de tone pe an, potrivit directorului general al grupului, Vagit Alekperov, citat de Reuters.
"Avem in vedere o serie de active si suntem interesati de cumpararea unor rafinarii si retele de benzinarii in Europa. Scopul nostru este de a extinde capacitatea de rafinare a companiei la nivel european cu aproximativ 300.000 de barili pe zi", a afirmat miercuri Alekperov, intr-o conferinta de presa, informeaza Mediafax. Productia de petrol a Lukoil se plaseaza la 1,8 milioane de barili pe zi.
Compania controleaza patru rafinarii in Rusia, cu o capacitate de procesare de 750.000 de barili pe zi. In afara Rusiei, Lukoil mai detine unitati la Ploiesti, Odessa (Ucraina) si Burgas (Bulgaria), a caror capacitate de rafinare cumuleaza 200.000 de barili pe zi.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.