Mircea Lucescu a anuntat ca si-a prelungit contractul cu echipa ucraineana Sahtar Donetk, scadent la finele sezonului viitor, pana in 2009. "Am prelungit contractul pentru alti doi ani cu Sahtar. Am pus mult suflet in aceasta echipa si as vrea ca ea
Mircea Lucescu a anuntat ca si-a prelungit contractul cu echipa ucraineana Sahtar Donetk, scadent la finele sezonului viitor, pana in 2009. "Am prelungit contractul pentru alti doi ani cu Sahtar. Am pus mult suflet in aceasta echipa si as vrea ca ea sa reuseasca. Si cu asta am terminat orice discutie despre Dinamo, Steaua, Rapid, Trabzonspor, Fenerbahce si alte echipe nationale", a spus Lucescu marti seara, la sosirea pe Aeroportul Baneasa. "Il Luce" a mentionat ca duminica a castigat cel mai greu titlu din cariera sa: "A fost greu pentru ca la toate titlurile pe care le-am castigat a condus echipa mea. De data asta am dus o lupta din spate si nu e usor. E ca in ciclism si in sporturile cu motor pe pista cand de obicei castiga al doilea. Nu e important sa fii pe primul loc, important e sa stii cine e pe locul doi, pe cine ai invins. E mai frumos cand e mai greu". Lucescu a dezvaluit ca in timpul sezonului a fost un moment in care nu mai credea ca mai poate castiga titlul. "In prima etapa din retur am facut, pe un teren imposibil, un 1-1, iar Kievul a castigat un meci dubios, in sensul ca au fost niste greseli mari de arbitraj acolo. Se detasasera la cinci puncte si simteam ca echipa putea sa cada. Iar atunci l-am rugat pe presedinte sa discute trei minute cu baietii. El i-a facut pe toti sa creada ca pana la urma ultimul minut conteaza", a explicat Lucescu. Sahtar Donetk a reusit duminica sa castige al doilea titlu de campioana a Ucrainei sub comanda lui Lucescu, invingand cu 2-1 pe Dinamo Kiev in "meciul de aur" disputat la Krivoi-Rog. Ambele echipe au terminat campionatul la egalitate de puncte (75) si, conform regulamentului, nu s-a tinut cont de meciurile directe pentru desemnarea campioanei, ci a fost organizat un meci de baraj. In avionul charter cu care s-au intors de la Donetk Mircea Lucescu si sotia sa, Neli, s-a aflat si atacantul lui Sahtar, Ciprian Marica. Acesta a declarat ca sezonul s-a terminat cand incepuse sa joace mai bine. "Si Stoican mi-a spus ca am avut ghinion ca s-a terminat campionatul, ca pe final incepuse sa-mi mearga din plin. Ma bucur insa foarte mult ca am castigat titlul, sunt foarte fericit", a spus Marica. Atacantul a precizat ca nu a discutat cu fostul sau coleg, Cosmin Barcauan, a carui masina a fost vandalizata de fanii dinamovisti. Marica nu a dorit sa vorbeasca despre situatia actuala de la Dinamo: "Sunt campion, nu stiu nimic altceva, nu ma intereseaza!".
"Rapid nu mai are nici o sansa la titlu!"
Mircea Lucescu s-a referit si la scandalurile legate de arbitrajele din Divizia A, fiind de parere ca, in urma acestora, Rapid, echipa antrenata de fiul sau, Razvan, nu mai are nici o sansa la titlu. "Nu am nici un fel de speranta dupa ce s-a intamplat la Bistrita. A fost un show care a dus la o continuare defavorabila Rapidului. Nu cred ca Rapid mai are vreo sansa in campionat, Steaua se duce in castigatoare. Am ajuns in situatia in care cine striga mai tare are dreptate. Si Rapid daca tipa mai tare avea mai multe sanse la titlu. Dar Rapid nu o va face niciodata, atata timp cat Razvan si ceilalti care conduc clubul sunt acolo. A doua zi dupa partida de la Bistrita am vazut un meci al Rapidului, nu stralucit, si acolo au fost trei situatii, nu de penalty, dar oricum mai clare decat cel la Nicolita. Si totusi nu s-a dat nici unul", a spus Lucescu referindu-se la presiunea pusa de oficialii de la Steaua pe arbitri dupa partida de la Bistrita. Referitor la scandalul din Italia, unde mai multi oficiali si arbitri sunt anchetati in legatura cu existenta unor meciuri trucate in Serie A, Lucescu a spus ca a fost unul dintre cei care au patimit din aceasta cauza. El sustine ca de mult timp campionatul italian este influentat de "organizatii mafiote". "O data cu Brescia, in ultima etapa, intr-un meci cu Sampdoria care isi disputa loc de Cupa UEFA, m-a arbitrat Pairetto si mi-a dat om afara dupa 30 de minute si apoi inca unul. Am castigat cu 3-1, dar am pierdut doi jucatori pentru barajul de ramanere in A. Si nu intamplator am ramas fara cei doi jucatori. E un campionat foarte puternic, dar influentat de aceste organizari mafiote in care fiecare isi face interesul. E un lucru pe care il stiam. Eu si dupa ce am fost la Inter am spus ca Moggi conduce tot fotbalul italian si am dat atunci si numele celor cinci arbitri care erau dependenti in totalitate de Juventus", a afirmat Lucescu, adaugand ca justitia italiana are puterea sa o retrogradeze pe Juventus. Intrebat daca si in Romania se intampla lucruri asemanatoare celor din Italia, Lucescu a raspuns: "E de ajuns ca cineva sa vada ce se intampla dincolo de aspectele exterioare ale lucrurilor". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.