Comisarii Garzii Financiare intra de astazi, incepand cu ora 8.00, in greva generala pe termen nelimitat. Ei cer protectie in activitatea specifica desfasurata de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, dotarea necesara pentru exercitarea sarcini
Comisarii Garzii Financiare intra de astazi, incepand cu ora 8.00, in greva generala pe termen nelimitat. Ei cer protectie in activitatea specifica desfasurata de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, dotarea necesara pentru exercitarea sarcinilor de serviciu si plata orelor suplimentare. "Greva reprezinta o presiune pentru ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, sa puna in aplicare statutul functionarilor publici, care a fost negociat si semnat cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala", a precizat Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici. Acesta apreciaza ca, doar 400 de echipe de control ale Garzii Financiare de la nivel national sunt foarte putine pentru verificarea a peste 620 de agenti economici si a altor cateva sute de persoane fizice autorizate sa faca comert. Oprescu aminteste si de restantele de plata pentru peste 600.000 de ore suplimentare ale angajatilor. De asemenea, liderul FNSP a spus ca angajatii Garzii Financiare platesc din banii proprii deplasarile de control prin tara. "Necesitatea rezolvarii revendicarilor prezentate de SNFP reprezinta o conditie de baza in ceea ce priveste asigurarea cadrului legal de desfasurare a activitatii specifice acestei institutii, cu efect pozitiv, asupra intaririi capacitatii institutionale, in prevenirea si combaterea evaziunii si fraudei fiscale", sustin sindicalistii. Comisarii Garzii Financiare s-au aflat, la sfasitul saptamanii trecute, intr-o greva de avertisment de doua ore. In plus, de cand a fost declansat conflictul de munca, acestia au refuzat sa mai presteze "munca voluntara" in afara programului. Sebastian Oprescu spune ca, din cei 1.000 de angajati ai Garzii Financiare, peste 900 sunt reprezentanti ai SNFP, in cele 41 de filiale din toata tara. Acesta precizeaza ca salariul mediu net in acest domeniu este de 780 de lei. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.