Ratingurile acordate de Standard&Poor's Romaniei si Bulgariei nu sunt influentate semnificativ de data exacta a aderarii la UE. Dar depind in mare masura de mentinerea unor politici fiscale si monetare orientate spre stabilitate in perioada anterioar
Ratingurile acordate de Standard&Poor's Romaniei si Bulgariei nu sunt influentate semnificativ de data exacta a aderarii la UE. Dar depind in mare masura de mentinerea unor politici fiscale si monetare orientate spre stabilitate in perioada anterioara aderarii la UE, a aratat ieri agentia de evaluare financiara. S&P a publicat un raport intitulat "Ratingurile suverane ale Romaniei si Bulgariei: Istoria a doua mixuri de politici economice", in care evalueaza perspectiva calificativelor celor doua tari si pregatirea lor pentru aderarea la zona euro, dupa decizia de marti a Comisiei Europene, care a amanat pana in luna octombrie a acestui an decizia finala privind data aderarii celor doua state.
"Statutul de membru al UE va debloca importante fonduri structurale si de coeziune, care ar putea avea o contributie semnificativa la imbunatatirea structurii economiei Bulgariei si Romaniei, daca vor fi investite corespunzator, creand premisele imbunatatirii ratingurilor", a declarat Remy Salters, analist S&P.
Analistii S&P apreciaza ca provocarea este mai mare in cazul Romaniei, in contextul ponderii scazute in PIB a veniturilor si cheltuielilor bugetare. Ratingurile acordate, in viitor, Romaniei si Bulgariei, vor fi influentate de data previzionata pentru adoptarea monedei unice europene. (Mediafax)

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.