Gheorghe Constantin, seful CCA, a incercat sa explice ieri deciziile sale din ultima vreme, cand activitatea pe care o desfasoara a fost insistent contestata. Costica "Valcea" a inceput prin a spune ca nu isi reproseaza faptul ca l-a delegat pe fiul
Gheorghe Constantin, seful CCA, a incercat sa explice ieri deciziile sale din ultima vreme, cand activitatea pe care o desfasoara a fost insistent contestata. Costica "Valcea" a inceput prin a spune ca nu isi reproseaza faptul ca l-a delegat pe fiul sau Augustus la meciul Steaua - CFR Cluj, unul cu destule probleme. "Nu regret nimic. Putea sa greseasca oricand. Si arbitrii straini gresesc. Din pacate arbitrii straini au gresit si, din pacate, acestea au fost acceptate de toata lumea. Nu-i mai taxati atat de mult pe arbitri", a spus presedintele CCA. Mai mult, Constantin i-a luat apararea fiului sau, apreciind ca la una dintre fazele controversate ale meciului, cand Augustus nu a dictat un penalty clar pentru oaspeti, in minutul 75, la scorul de 1-0 pentru Steaua, mai vinovat este tusierul. "Savaniu era cel mai bine plasat. Putea sa intervina, dar nu a facut-o. A spus ca nu era sigur, iar la un meci cu asemenea importanta trebuie sa fii foarte sigur. Opinia mea este ca Augustus nu a primit o nota mare. Am spus ca este peste 7, dar l-am retinut de la delegari. Nu cred ca brigada de arbitri a favorizat Steaua", a concluzionat Constantin. Seful CCA nu si-a reprosat nici discutia pe care a avut-o cu Gigi Becali, finantatorul Stelei, care a luat cu asalt federatia lunea trecuta, dupa ce echipa sa fusese dezavantajata la Bistrita. "Am insistat sa stau de vorba cu orice conducator si oriunde. Daca ma invita Steaua la ei, ma duceam, daca ma invita Rapid la ei, ma duc si nu trebuie sa ma ascund, pentru ca reprezint si interesele lor. Am cerut o intalnire cu toti reprezentantii cluburilor si nu ma ascund, dar prin declaratia lui de la iesire ca nu va mai fi furat... eu nu i-am spus asta", a explicat Costica "Valcea".
"Recunosc ca am fost sunat de presedinti"
Constantin s-a plans apoi de telefoanele frecvente pe care le primeste de la conducatorii de cluburi. "In discutiile mele cu conducatorii de cluburi de dinainte de startul returului, am vorbit cu multi dintre acestia care apreciau prestatiile unora, dar si ca n-ar dori sa fie arbitrati de Tudor, Balaj, Augustus. Nu mi-au cerut un arbitru anume sau sa nu fie arbitrat de unul anume. Cand un conducator mi-a spus ca ar dori sa fie arbitrat de un anume arbitru, am tinut cont ca acesta sa nu fie trimis acolo. Comparativ cu alte persoane, eu recunosc ca aceste discutii au avut loc. Credeti ca daca as nega acum, m-ati crede? Dar ele au disparut cu timpul", a spus Costica "Valcea". Acesta i-a replicat si lui Mircea Lucescu, cel care i-a solicitat demisia dupa ce l-a retinut de la delegari pe arbitrul Ionica Serea. "Este opinia lui. El de ce nu si-a dat demisia dupa meciul cu Rapid din Cupa UEFA? Probabil ca daca dansul era aici, asa facea. Trebuie sa inteleaga ca aici nimeni nu face greseli cu intentie. Cand Federatia va considera ca nu fac fata aici, ma voi retrage", a raspuns seful CCA. Constantin a dat detalii evazive despre discutia pe care a avut-o cu Serea inainte de a-l suspenda. "Am vorbit cu Serea despre lucruri din afara terenului, dar care raman confidentiale. Este un semnal de alarma pentru mine. Trebuie sa tin seama pentru viitor. A discutat doar cu mine si cu Nesu (n.r. - Mircea Nesu, vicepresedintele). Nu sunt lucruri grave, dar trebuie sa tinem cont de ele", a spus Gheorghe Constantin. Seful CCA a mentionat ca a renuntat la delegarile pe calculator in cazul arbitrilor Alexandru Tudor si Cristian Balaj, intrucat acestia aveau prea putine meciuri oficiate. "Atat pentru Tudor, cat si pentru Balaj am renuntat la calculator, pentru ca aveau meciuri putine, plus ca Tudor are dezavantajul de a fi din Bucuresti, iar in fiecare etapa sunt cinci echipe din Capitala. Tudor a plecat cu dezavantajul unei suspendari din tur. Atat Tudor, cat si Balaj au cate trei meciuri in ultimele trei etape", a adaugat Constantin. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.