"Ne-am dat calendarul peste cap", ne-a declarat euroobservatorul Titus Corlatean. "Este exact aceeasi exprimare ca in Raportul de tara din octombrie 2005, ca Romania va fi gata daca ritmul reformelor va fi sustinut. Dupa 6 luni ne spun acelasi lucru"
"Ne-am dat calendarul peste cap", ne-a declarat euroobservatorul Titus Corlatean. "Este exact aceeasi exprimare ca in Raportul de tara din octombrie 2005, ca Romania va fi gata daca ritmul reformelor va fi sustinut. Dupa 6 luni ne spun acelasi lucru", acuza vicepresedintele PSD. Corlatean este de parere ca 1 ianuarie 2007 este o tinta ratata pentru ca nu mai este timp suficient pentru pregatirea efectiva a aderarii, chiar daca verdictul va fi favorabil in toamna. "In cel mai fericit caz intram la jumatatea lui 2007", spune pesedistul.
In plus, afirma el, Germania si Franta vor fi extrem de tentate sa mai astepte pana sa ne ratifice Tratatul, fapt ce nu va ingreuna situatia. Iar vina este, conform lui Corlatean, a lui Basescu.
"Guvernul Basescu (sic) a esuat in obiectivul fixat. Principalul vinovat nu este Guvernul, e Basescu", afirma Corlatean.
In ceea ce priveste acuzele (marea majoritate neoficiale) ale oficialilor romani ca pentru situatie e vinovata Bulgaria, euroobservatorul spune ca explicatia este penibila. "Daca ar fi existat argumente pe fond in favoarea aderarii la 1 ianuarie 2007, astazi (n.r. - luni) aceasta decizie ar fi existat". Corlatean a mai pus accentul si pe faptul ca, pe langa cele 4 stegulete rosii, exista zeci de stegulete galbene. "Decizia este o dezamagire", a conchis el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.