Consiliul Concurentei a amendat compania CFR Marfa cu peste sapte milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta, societatea de transport feroviar de marfa incalcand astfel legislatia in domeniul concurentei, a anuntat, ieri, presedintele autorita
Consiliul Concurentei a amendat compania CFR Marfa cu peste sapte milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta, societatea de transport feroviar de marfa incalcand astfel legislatia in domeniul concurentei, a anuntat, ieri, presedintele autoritatii de concurenta, Mihai Berinde. Institutia a sanctionat abuzul de pozitie dominanta al CFR Marfa in relatia cu operatorii privati pentru serviciile de parcare a locomotivelor si odihna personalului, desfasurate in depourile de locomotive din patrimoniul companiei, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei. Tarifele achitate de operatorii privati companiei CFR Marfa erau mult mai mari decat cele solicitate firmelor desprinse din fosta Societatea Nationala CFR, potrivit conducerii institutiei. Astfel, operatorii privati au fost prejudiciati, iar preturile ridicate impuse de CFR Marfa au influentat tarifele de transport din domeniul feroviar. Institutia de reglementare in domeniul concurentei a finalizat, recent, o investigatie prin care a verificat activitatea CFR Marfa in relatia cu operatorii de transport feroviar cu capital privat. In replica, reprezentantii CFR Marfa sustin ca societatea nu detine o pozitie dominanta pe piata serviciilor de reparatii si intretinere de material rulant si vor contesta in instanta decizia Consiliului Concurentei.
Si compania franceza Saint Gobain, producator de materiale de constructii, a fost amendat de autoritatea de concurenta cu 243.240 lei, pentru ca a notificat cu intarziere tranzactia de preluare a British Plaster Boards, in decembrie 2005. Consiliul a autorizat insa tranzactia. Saint Gobain a dobandit controlul asupra BPB la sfarsitul anului trecut, preluand 86,12% din actiuni printr-o tranzactie care a evaluat compania britanica la 3,89 de miliarde de lire sterline (6,72 de miliarde de dolari). Ambele companii au activitati in Romania. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.