Pugilistul clubului canadian Interbox, Lucian Bute, a devenit campion WBO Intercontinental la categoria supermijlocie, dupa ce a castigat ieri dimineata, la puncte, meciul cu boxerul congolez Lolenga Mock, disputat la Centre Bell din Montreal, in fat
Pugilistul clubului canadian Interbox, Lucian Bute, a devenit campion WBO Intercontinental la categoria supermijlocie, dupa ce a castigat ieri dimineata, la puncte, meciul cu boxerul congolez Lolenga Mock, disputat la Centre Bell din Montreal, in fata a 6.654 de spectatori. Bute, detinator al centurilor NABA si NABF, a castigat meciul in 12 reprize prin decizia unanima a judecatorilor: 119-109, 120-108 si 118-111. Antrenorul lui Bute, Stephane Larouche, a declarat ca pugilistul roman a avut gripa in saptamana premergatoare meciului. "El a lucrat foarte bine la aspectele pe care doream sa le imbunatatim. A reusit sa-l tina pe Mock la distanta pentru a-l impiedica sa atace din interior si s-a folosit foarte bine de directa sa, o arma inexistenta atunci cand a sosit la Montreal. L-am urmarit pe Mock pe video si am vazut ca loveste dur, dar Lucian a variat loviturile si a demonstrat o capacitate buna de adaptare. Tinand cont de faptul ca nu are inca destula experienta, ii dau nota 9 plus pentru aceasta lupta", a spus Larouche. Bute a apreciat ca a intalnit un adversar redutabil. "A fost o alta experienta buna pentru mine. Nu sunt deceptionat ca nu am castigat prin KO. A fost un meci care imi permite sa progresez in clasamente. Aveam nevoie de un astfel de meci, cu un boxer mai bine clasat ca mine. Stiu ca sunt aproape de titlul mondial si sunt binevenite cat mai multe reprize in compania unor pugilisti de calibru", a declarat Bute, care are in palmaresul de profesionist 17 victorii din tot atatea meciuri disputate, dintre care primele 15 prin KO. Acest succes il propulseaza pe Bute in topurile versiunilor WBC si WBO si il apropie si mai mult de un meci pentru titlul mondial. Tot in gala de la Montreal, Adrian Diaconu si-a pastrat titlul WBC International la categoria semigrea, dupa ce l-a invins la puncte pe sud-africanul Andre Thysee, care a pierdut si in fata lui Bute in urma cu cateva luni. Diaconu trecut prin momente grele in ultima repriza, dupa ce a fost ranit langa ochiul stang, in urma unei lovituri de cap. "Rechinul" a primit ingrijiri medicale si a tinut la distanta atacurile dezlantuite ale lui Thysse, care nu mai avea decat sansa unui KO. Diaconu are 22 de victorii din tot atatea partide disputate la profesionisti. De asemenea, Ion Ionut "Jo Jo" Dan l-a invins, in sase reprize, pe Shawn Garnett din Guyana. "Jo Jo" a bifat, la randul sau, a 14-a victorie din tot atatea dispute. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.