Compania Berkshire Hathaway, controlata de omul de afaceri Warren Buffet, a anuntat ca a achizitionat o participatie in valoare de peste 1,1 miliarde de dolari la grupul petrolier ConocoPhillips si a investit sume mai mici la General Electric (GE) si
Compania Berkshire Hathaway, controlata de omul de afaceri Warren Buffet, a anuntat ca a achizitionat o participatie in valoare de peste 1,1 miliarde de dolari la grupul petrolier ConocoPhillips si a investit sume mai mici la General Electric (GE) si United Parcel Service (UPS), transmite Mediafax. Grupul de asigurari si investitii Berkshire detinea, la 31 martie, aproximativ 1,1% din actiunile listate ale ConocoPhillips, echivalentul a 1,13 miliarde de dolari, potrivit datelor transmise de companie autoritatilor de reglementare din Statele Unite.
De asemenea, potrivit Reuters, grupul controla, la 31 martie, actiuni GE in valoare de 270,5 milioane de dolari si titluri UPS de 113,5 milioane de dolari, se arata in comunicat.
Uneori, autoritatile permit companiei Berkshire sa nu dezvaluie imediat investitiile realizate, pentru a evita ca alti investitori sa imite deciziile lui Warren Buffet, iar valoarea plasamentelor Berkshire sa scada.
Buffet a declarat, in cadrul Adunarii Generale anuale, desfasurate pe 6 mai, ca intentioneaza sa reduca disponibilitatile in numerar ale companiei, de la 42,86 miliarde de dolari la 10 miliarde de dolari.
Berkshire mai detine participatii importante la companii precum American Express, Coca-Cola si Procter&Gamble.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.