Preturile la petrol si-au continuat ieri scaderea dupa ce deja pierdusera luni aproape doi dolari. Cauza principala a acestui fenomen, considera specialistii, ar fi aceea ca investitorii au constientizat impactul cotatiilor ridicate asupra economiei
Preturile la petrol si-au continuat ieri scaderea dupa ce deja pierdusera luni aproape doi dolari. Cauza principala a acestui fenomen, considera specialistii, ar fi aceea ca investitorii au constientizat impactul cotatiilor ridicate asupra economiei globale.
La New York, barilul de ''light sweet crude'', cu livrarea in iunie, scazuse cu 2 centi, la 69,39 de dolari, iar la Londra, barilul de Brent din Marea Nordului, cu livrarea in iunie, era tranzactionat la 69,55 dolari.
Nu numai petrolul a intrat insa in scadere. Metalele, care in ultimele doua luni au cunoscut o crestere continua, au intrat acum pe o panta descendenta, informeaza Reuters. Astfel, aluminiul a scazut cu 11%, aurul cu 6%, platina cu 4% iar argintul cu 14 procente.
Printre cauze, analistii invoca situatia financiara din Statele Unite (unde se intrevede o noua crestere a ratei dobanzii) si incetinirea dezvoltarii economice pe fondul preturilor mari la energie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.