Consiliile locale vor putea sa majoreze anual impozitele si taxele locale cu maximum 50% peste nivelul prevazut in Codul Fiscal, potrivit variantei finale a proiectului de modificare a Codului. Reglementarile in vigoare prevad posibilitatea ca autori
Consiliile locale vor putea sa majoreze anual impozitele si taxele locale cu maximum 50% peste nivelul prevazut in Codul Fiscal, potrivit variantei finale a proiectului de modificare a Codului. Reglementarile in vigoare prevad posibilitatea ca autoritatile locale sa majoreze taxele locale pentru proprietati si vehicule, dar nu este precizata o limita.
Noua varianta a Codului stabileste de asemenea ca indexarea impozitelor si taxelor locale se va face o data la trei ani, tinand cont de evolutia ratei inflatiei de la ultima indexare pana in momentul finalizarii celor trei ani, cand inflatia depaseste cumulat 10%. In prezent, indexarea se face anual pentru a reflecta rata estimata a inflatiei pentru anul urmator, daca aceasta depaseste 5%. Actul normativ introduce obligativitatea pentru agentii economici care desfasoara activitati de alimentatie publica sa achite anual o taxa de pana la 3.000 de lei, cuantumul acesteia urmand sa fie stabilit de catre fiecare consiliu local.
Proiectul de modificare a Codului Fiscal ar putea fi discutat in sedinta de joi a Guvernului si urmeaza sa fie aplicat incepand cu 1 ianuarie 2007. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.