Grupul Rompetrol Rafinare SA a solicitat, ieri, Tribunalului Bucuresti ridicarea sechestrului asigurator instituit de procurorii Parchetului instantei supreme asupra actiunilor companiei. Avocatii Rompetrol au sustinut ca in cauza nu exista o parte v
Grupul Rompetrol Rafinare SA a solicitat, ieri, Tribunalului Bucuresti ridicarea sechestrului asigurator instituit de procurorii Parchetului instantei supreme asupra actiunilor companiei. Avocatii Rompetrol au sustinut ca in cauza nu exista o parte vatamata si ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu s-a constituit parte civila. In acest sens, unul dintre avocatii companiei, Ovidiu Budusan, a declarat ca MFP nu a confirmat niciodata prejudiciul aratat in dosar si nici nu a depus vreo cerere pentru recuperarea sumei aratate in dosarul cauzei. Totodata, acesta a precizat ca, potrivit doctrinei judiciare, sechestrul trebuie instituit asupra bunurilor personale ale inculpatilor, nu asupra bunurilor persoanei responsabile civilmente. Budusan a explicat ca actiunile asupra carora s-a pus sechestrul au fost dobandite printr-un contract de privatizare incheiat in octombrie 2000 si ca nu exista probe ca banii investiti ar fi fost dobanditi anterior prin savarsirea vreunei infractiuni. Bunurile nu au fost indicate, individualizate, iar majoritatea bunurilor companiei au fost dobandite inca de la infiintare.
In replica, procurorul de sedinta a sustinut ca la dosar exista o cerere a MFP de constituire de parte civila, cu mentiunea ca urmeaza sa precizeze ulterior care este cuantumul prejudiciului suferit. Totodata, procurorul a precizat ca sechestrul a fost pus pentru a se evita instrainarea bunurilor, in conditiile in care exista acest risc. Reprezentantul Ministerului Public a aratat ca sechestrul a fost instituit asupra a peste 5,4 miliarde de actiuni, fiecare estimata la 0,10 lei noi. Instanta a ramas in pronuntare in acest dosar. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.