Continuam prezentarea caracteristicilor cititorilor ziarului nostru, conform datelor cuprinse in Studiul National de Audienta (SNA0506_2), realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), in perioada ianuarie 2005 - ianuarie 2006. Ieri am menti
Continuam prezentarea caracteristicilor cititorilor ziarului nostru, conform datelor cuprinse in Studiul National de Audienta (SNA0506_2), realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), in perioada ianuarie 2005 - ianuarie 2006. Ieri am mentionat ca ziarul ZIUA este citit zilnic, in medie, de 170.410 persoane, aproape trei sferturi dintre acestea (72,5%) avand studii medii sau superioare. Cititorii nostri au varsta medie de 41 de ani si provin, majoritatea, din categoria sociala inalta sau de mijloc. Ziarul ZIUA este citit cu precadere de catre persoanele casatorite (66%) - in timp ce in randul cititorilor de presa scrisa doar 59% din cititori au acest statut. Cotidianul nostru este preferat in randul cititorilor salariati cu functie de conducere sau studii superioare, pe acest segment ziarul obtinand cea mai buna performanta: 23,6% din cititorii ZIUA se gasesc in acest segment, in timp ce doar 13,7% din cititorii de presa scrisa se regasesc in acelasi segment.
Statisticile pe care le prezentam astazi contin informatii referitoare la domeniul de activitate al cititorilor si la veniturile acestora. De asemenea, publicam date privind distributia cititorilor pe regiuni si medii de rezidenta. Vom observa, intre altele, ca cei mai multi cititori ai ZIUA lucreaza in sectorul industrial, comert si servicii. Venitul mediu net pe gospodarie, in familiile unde se citeste ZIUA, este de 418 EURO pe luna, fata de 342 de EURO in randul populatiei cititoare de presa scrisa.
Precizam ca Studiul BRAT a avut in vedere 6.200.571 de persoane care locuiesc in centre urbane cu mai mult de 50.000 de locuitori, cu varsta cuprinsa intre 14 si 64 de ani. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.