Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a sugerat, in urma cu doua zile, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca fostul sef al partidului, Theodor Stolojan, poate fi sanctionat de conducerea liberala pentru declaratiile din ultima vreme. "Este grav ca
Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a sugerat, in urma cu doua zile, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca fostul sef al partidului, Theodor Stolojan, poate fi sanctionat de conducerea liberala pentru declaratiile din ultima vreme. "Este grav ca incalca statutul PNL si ca implica institutia prezidentiala. Nu in timpul liber, ca el e tot timpul consilier prezidential. Implica institutia prezidentiala intr-un razboi partizan si intr-un act care afecteaza stabilitatea guvernamentala si relatiile din Alianta", a spus Orban, adaugand ca sanctiunea poate fi data de conducerea "de la un nivel mai jos" a PNL, adica filiala liberala din Bucuresti. Pe de alta parte, Orban l-a acuzat voalat pe Stolojan ca face jocurile presedintelui Traian Basescu. "Domnul Stolojan si cu domnul Basescu se imbolnavesc pe rand, dar regreta impreuna. In opinia mea este ca risca, la final de cariera, sa compromita foarte multe lucruri bune pe care le-a facut de-a lungul vietii. Pentru ca nu poti(...)sa te transformi dintr-o data intr-un intrigant care pune la cale lovituri de Palat sau care urmareste schimbarea unei conduceri legitime", a spus liderul PNL Bucuresti. Acesta a sustinut ca nu este o coincidenta faptul ca Stolojan si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu au iesit aproape simultan la posturi diferite de televiziune, pentru a spune lucruri similare. "Nu cred ca cei doi consilieri prezidentiali au iesit la rampa, atacand Guvernul Tariceanu fara sa fi cerut voie de la Traian Basescu. Risca sa para in postura de intrigant marunt", a adaugat Orban, referindu-se la fostul sau sef pe linie de partid.
Hasotti: "Stolojan face mult rau"
La randul sau, senatorul PNL Puiu Hasotti l-a criticat, intr-o emisiune la Mix FM, pe Theodor Stolojan, acuzandu-l ca face mult rau partidului, dar si pe cei mai faimosi parlamentari liberali care il sustin puternic. Despre cei patru, Hasotti a spus ca au motive personale pentru a dori inlaturarea actualului premier. Potrivit senatorului PNL, fostul lider liberal Valeriu Stoica se razbuna, iar deputatul Raluca Turcan vrea sa conduca partidul din umbra, asa cum a facut si pe vremea cand era secretara lui Stolojan. In ceea ce-l priveste pe deputatul Cristian Boureanu, Hasotti a spus ca acesta este suparat pentru ca nu a fost numit ministru al Finantelor si, in plus, a transferat chestiunile de familie la partid. "Domnul Stolojan a facut mult bine PNL-ului si-mi pare rau ca acum constat ca a inceput sa faca mult rau. Nu pentru ca ar fi rau intentionat, ci poate pentru ca e rau sfatuit sau i se cere sa faca acest lucru", a mai spus senatorul PNL.
"Resursa politica a Aliantei"
Singurul aparator al lui Stolojan s-a dovedit a fi ieri un democrat. Liderul PD Emil Boc l-a gratulat pe consilierul prezidential, in cadrul unei emisiuni televizate, spunand ca acesta este o "resursa politica importanta pentru Alianta. "El este o resursa politica importanta si cine azi il trimite in derizoriu cred ca greseste", a spus Boc, adaugand ca o eventuala decizie legata de schimbarea premierului Calin Popescu Tariceanu cu Theodor Stolojan poate fi luata doar de PNL. (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.