Potrivit unui sondaj recent, 52% din publicul israelian considera ca nivelul de moralitate a deputatilor este inferior celui al restului populatiei. In alta ordine de idei, 82% din persoanele chestionate estimeaza ca Israelul este o tara unde domnest
Potrivit unui sondaj recent, 52% din publicul israelian considera ca nivelul de moralitate a deputatilor este inferior celui al restului populatiei. In alta ordine de idei, 82% din persoanele chestionate estimeaza ca Israelul este o tara unde domneste coruptia, 74% sunt convinse ca deputatii urmaresc satisfacerea propriilor interese si numai 10% cred ca acestia se preocupa de problemele pentru care au fost alesi. Comentand rezultatele acestei anchete, presedintele Moshe Katzav a emis vii critici la adresa deputatilor si a estimat ca trebuie lansata o vasta campanie destinata sa puna capat coruptiei. Seful statului a estimat ca Israelul a fost considerat drept unul dintre statele lumii occidentale al carui regim este instabil, ineficace si in care domneste coruptia. "Parlamentul, chiar daca este suveran in numeroase domenii, este foarte slab si nu exercita nici un control real asupra Executivului", a precizat Katzav, apreciind ca aceasta situatie este consecinta puterii nemasurate pe care o detine Guvernul. (Nando Mario VARGA, Tel Aviv)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.