Presedintele Traian Basescu va fi externat astazi si se va intoarce la Bucuresti in cursul dupa-amiezii, cu o aeronava speciala, a anuntat consilierul prezidential Adriana Saftoiu. Ea a precizat ca, asa cum au anuntat si medicii de la Spitalul Unive
Presedintele Traian Basescu va fi externat astazi si se va intoarce la Bucuresti in cursul dupa-amiezii, cu o aeronava speciala, a anuntat consilierul prezidential Adriana Saftoiu. Ea a precizat ca, asa cum au anuntat si medicii de la Spitalul Universitar din Viena, evolutia post-operatorie este normala, dar este necesar sa fie continuat programul de recuperare inceput la Spitalul din Viena. "De comun acord cu echipa de medici care l-a operat si care l-a avut sub supraveghere medicala in aceasta perioada, presedintele va continua programul de recuperare la Bucuresti, la Spitalul Elias, cel putin 7- 10 zile. Programul va fi efectuat de o echipa de medici, sub supravegherea conferentiar doctor Mihai Berteanu. Alegerea doctorului Mihai Berteanu a fost optiunea presedintelui", a subliniat consilierul prezidential. Ea a adaugat: "As face cateva mentiuni care sper sa va fie utile si daca vom tine cont de ele, vom putem evita impreuna situatiile neplacute: la aterizarea aeronavei nu vor exista oportunitati de imagine si nici declaratii de presa. Presedintele va fi transportat de la aeroport la Spitalul Elias. In cursul diminetii am avut o discutie cu doctorul Berteanu si am stabilit ca, de fiecare data cand va considera ca este cazul, sa ofere detalii opiniei publice si presei despre evolutia starii de sanatate a presedintelui". O prima intalnire a presei cu doctorul Mihai Berteanu va avea loc astazi, dupa revenirea presedintelui in tara si dupa primele evaluari medicale.
Pregatiri la Elias pentru presedinte
Clinica de recuperare medicala a Spitalului Universitar Elias din Bucuresti este una din cele mai moderne unitati de profil din Capitala, arata Mediafax. Unitatea a fost deschisa in 2003, aici fiind ingrijiti bolnavi cu o paleta larga de afectiuni de natura reumatologica, orto-traumatica, dar si neurologica sau cardiaca. Declaratia a fost facuta, ieri de doctorul Sorin Oprescu, fost director al Spitalului. In plus, Spitalul Elias este este singura unitate sanitara cu paturi din Bucuresti unde hidroterapia este folosita pentru recuperare, potrivit unei declaratii anterioare a medicului Mihai Berteanu, seful clinicii de recuperare medicala. Cei mai multi bolnavi care ajung in clinica de recuperare sunt cei cu deficite neurologice, centrale sau periferice, accident vascular cerebral, paraplegii, parapareze, pareze de nervi perfierici, dar si bolnavi cu afectiuni reumatologice, cu artorze sau cu probleme de coloana. Ca urgente medicale sunt internate, pentru recuperare, cazurile de afectiuni ale colonei cervicale si lombare, a mai spus medicul.Ieri, la clinica de recuperare a Spitalului Elias se faceau ultimele pregatiri in asteptarea presedintelui Traian Basescu. "Dupa ce vom evalua actele medicale si starea domunului presedinte, vom fi in masura sa stabilim procedurile de recuperare", a declarat seful clinicii. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.