Companiile Bombardier, DAB, Althom si Atech sunt interesate sa participe la privatizarea Electroputere Craiova, una dintre cele mai mari companii ramase inca in portofoliul statului. Insa, pana acum doar societatea austriaca Atech si-a aratat disponi
Companiile Bombardier, DAB, Althom si Atech sunt interesate sa participe la privatizarea Electroputere Craiova, una dintre cele mai mari companii ramase inca in portofoliul statului. Insa, pana acum doar societatea austriaca Atech si-a aratat disponibilitatea de a prelua integral firma din Craiova, a anuntat, ieri, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
La solicitarea AVAS, companiile Bombardier, DAB, Althom si-au manifestat interesul pentru Electroputere, urmand sa prezinte institutiei, individual, planurile de afaceri pentru producatorul de locomotive, transformatoare si motoare electrice.
"In paralel, AVAS continua demersurile de due dilligence (evaluare - n.r.) cu firma austriaca Atech. Cu exceptia Atech, nici una dintre companiile mentionate nu este interesata de preluarea integrala a societatii Electroputere", se arata intr-un comunicat al AVAS. In aceste conditii, AVAS va decide daca va privatiza firma din Craiova ca intreg sau pe centre de profit dupa ce va analiza planurile de afaceri prezentate de firmele interesate de pachetul de 62,8% din actiunile Electroputere.
Autoritatile au incercat in mai multe randuri sa privatizeze societatea Electroputere, una dintre cele mai mari companii ramase in portofoliul institutiei, insa toate procesele au esuat. Electroputere Craiova a incheiat anul trecut cu o pierdere de 4,19 mil. euro (15,18 mil. lei), apropiata in euro de cea inregistrata in 2005. In lei, pierderea Electroputere a fost cu circa 11% mai redusa.
Compania a reusit sa se redreseze pe parcursul semestrului al doilea, comenzile mai reduse din primele sase luni ale anului determinand societatea sa raporteze o pierdere de aproximativ 4,2 milioane de euro la finalul lunii iunie.
Ulterior, compania a anuntat incheierea unui acord cu Compania Nationala de Electricitate din Iordania privind livrarea a trei transformatoare de putere electrica si extinderea altor cinci sisteme similare, proiectul avand o valoare de patru milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.