Uniunea Europeana va intensifica, incepand din aceasta saptamana, cooperarea cu China in domeniul standardelor de contabilitate, drepturilor de proprietate intelectuala si al achizitiilor publice, pe fondul importantei sporite detinuta de acest stat
Uniunea Europeana va intensifica, incepand din aceasta saptamana, cooperarea cu China in domeniul standardelor de contabilitate, drepturilor de proprietate intelectuala si al achizitiilor publice, pe fondul importantei sporite detinuta de acest stat in sectorul financiar, transmite Reuters.
UE este interesata de realizarea unui dialog intre cele doua parti, similar celui existent intre blocul comunitar si Statele Unite, in contextul in care tot mai multe companii chineze desfasoara activitati in Europa, potrivit unui oficial al Executivului european.
Autoritatile de la Beijing au anuntat, recent, ca firmele din China vor adopta, incepand cu ianuarie 2007, standardele contabile internationale, pentru a facilitata integrarea companiilor in economia globala. Cele 8.000 de firme din UE, listate la Bursa, au adoptat aceste standarde in ianuarie 2005.
O alta problema importanta o reprezinta sectorul achizitiilor publice. Constructorii de automobile care au activitati in China, precum Volkswagen, trebuie sa utilizeze un procentaj semnificativ de componente fabricate in aceasta tara.
Comisarul european pentru Comert, Peter Mandelson, a anuntat, in luna martie, ca urmareste incheierea mai multor acorduri privind comertul liber, cu state precum China si India.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.