Scandalul perdea de la Dinamo continua. Vasile Turcu, unul dintre actionarii clubului din Stefan cel Mare a iesit ieri din nou la atac, tinta sa fiind Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie al "cainilor". "Cat as vrea sa-l ocolesc p
Scandalul perdea de la Dinamo continua. Vasile Turcu, unul dintre actionarii clubului din Stefan cel Mare a iesit ieri din nou la atac, tinta sa fiind Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie al "cainilor". "Cat as vrea sa-l ocolesc pe domnul Badea, nu pot sa o fac. El e vinovat de tot ceea ce se intampla la Dinamo. Nu a vrut sa imparta actiunile ca sa fie presedinte pe viata. El vrea sa conduca pe banii nostri", a atacat ieri Turcu. Acesta a facut si dezvaluiri din "bucataria" lui Dinamo. "Din luna ianuarie, cand s-a tot amanat impartirea actiunilor, nu am mai dat bani la club. Singurii care au mai ajutat Dinamo au fost Borcea si Netoiu, dar sub forma de imprumut. Ei au creditat clubul. Dinamo traieste din imprumuturile lui Borcea si Netoiu. S-au acumulat iarasi datorii destul de mari", a spus Turcu. Referindu-se la partida cu FC Vaslui, pierduta de Dinamo pe teren propriu sambata si in timpul careia el a fost injurat copios de suporteri, Turcu l-a gasit vinovat tot pe Badea. "Inainte de meciul cu FC Vaslui a avut loc o sedinta in care s-a discutat despre datoriile acumulate, dar nu s-a stabilit nimic concret. A venit la sedinta, dar nu a venit la meci. Stia regia, stia de injuraturile care vor urma la adresa mea si nu a vrut sa ii aratam obrazul. Cand zambesti si razi, nimeni nu iti reproseaza nimic. Ii lasa pe unii sa se certe si el baga raca pe la spate. A trecut vremea cand se conducea dupa regula imbina si dezbina", a spus actionarul dinamovist. Vasile Turcu l-a acuzat pe Badea si pentru ca nu ar fi contribuit financiar la Dinamo decat la insistentele fostului presedinte. "Badea a pus banii la fel ca noi, dar numai noi stim cum. Il suna Becali de doua trei ori pe zi si ii spunea <<Hai, ma, Nicule da banii ca am ajuns in 18 si avem nevoie sa platim salarii, utilitati>>. Pana la urma dadea. Probabil ii era frica de faptul ca o sa ajunga in presa", a precizat omul de afaceri. Vasile Turcu sustine ca mai multi actionari si-au exprimat dorinta de a se retrage din cadrul clubului: "Am vorbit cu Netoiu, Busca si cu Borcea si vor sa se retraga si ei. Cand nu suntem uniti e normal ca toata lumea sa plece. In conditiile astea Dinamo o sa ajunga mai rau ca Universitatea Craiova sau poate ne da Badea banii la toti si va conduce singur".
Netoiu: "Daca erau doua tabere, era bine, dar sunt mai multe"
Un alt actionar luat in vizor de Vasile Turcu este Vladimir Cohn. "Vad ca, mai nou, a inceput sa macane si Cohn. La cati bani a dat, Cohn nu ar avea voie sa vorbeasca. E sclavul lui Badea", a subliniat Vasile Turcu. El s-a referit si la suporterii care injura atat echipa, cat si conducerea la fiecare meci, lasand sa se inteleaga ca tot Badea ar fi si in spatele acestora. "Suporterii sunt manipulati si platiti de cineva din randul nostru, al actionarilor. Au uitat cand veneau la mine si la Borcea sa le dam bani de deplasari. Astia nu sunt suporteri, ci persoane care vor sa profite de pe urma lui Dinamo. Daca si Alexa a ajuns sa fie injurat de suporteri, ce mai e oare de spus?". Actionarul gruparii dinamoviste a mai spus ca va continua sa vina la partidele lui Dinamo, dar va solicita masuri suplimentare de securitate, dupa ce sustine ca a fost amenintat cu moartea de Ioan Andone. "Sunt dinamovist de mic, nu de cand am inceput sa investesc aici. Voi continua sa vin la mecurile lui Dinamo. Voi discuta pentru a mi se asigura protectie. Imi e frica sa nu imi dea in cap. Ma astept la orice", a conchis Turcu. Nicolae Badea nu a putut fi contactat pentru a-i da replica lui Turcu, in timp ce Vladimir Cohn nu a dorit sa comenteze declaratiile acestuia: "Nu comentez, nu ma apuc eu sa ma contrez cu Turcu". Singurul care a vorbit despre situatia de la Dinamo a fost Gigi Netoiu, care a admis ca actionarii sunt dezbinati. "Daca ar fi doua tabere ar fi bine, dar sunt mai multe. A fost un sezon greu pentru noi, dar astea se intampla in viata fiecarei echipe. Deocamdata ar trebui sa ne concentram pe acest final de sezon, sa strangem randurile, pentru ca eu cred ca mai putem prinde Cupa UEFA, si apoi sa ne asezam si sa vedem ce facem in campionatul viitor", a comentat Netoiu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.