Transelectrica va scoate la vanzare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), prin oferta publica initiala, actiuni in valoare totala de 34,8 milioane euro, perioada de subscriere urmand sa inceapa in jurul datei de 9 iunie, a declarat Razvan Purdila, dire
Transelectrica va scoate la vanzare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), prin oferta publica initiala, actiuni in valoare totala de 34,8 milioane euro, perioada de subscriere urmand sa inceapa in jurul datei de 9 iunie, a declarat Razvan Purdila, directorul Directiei cooperare internationala si piata de capital al companiei, transmite Mediafax. Actionarii Transelectrica au aprobat vanzarea prin oferta publica initiala primara a unui numar de 7,33 de milioane de actiuni, pretul pe actiune urmand sa fie de 4,75 euro. "La sfarsitul lunii vom depune la CNVM prospectul final de oferta si estimam ca in jur de 9 iunie vom putea incepe subscrierea propriu-zisa", a afirmat Purdila. Pretul de vanzare al actiunilor emise va fi exprimat in lei la cursul de referinta al BNR, valabil la data aprobarii prospectului final de oferta de catre CNVM. Un pachet de 40% din actiunile scoase la vanzare va fi alocat micilor investitori, restul de 60% urmand sa fie preluat de marii investitori.
Actionarii au decis ca in prospectul final de oferta sa nu fie inclusa posibilitatea de efectuare post-listare a unor activitati de stabilizare a cursului actiunilor pe piata secundara. Listarea Transelectrica, compania nationala de transport al energiei electrice, face parte dintr-un program guvernamental de dezvoltare a pietei de capital. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.