Cel mai mare transport agabaritic care a tranzitat vreodata Bucurestiul urma sa paraseasca orasul noaptea trecuta, pe un traseu modificat si sub supravegherea autoritatilor locale si a Politiei, dupa ce, timp de doua zile, a blocat complet o strada d
Cel mai mare transport agabaritic care a tranzitat vreodata Bucurestiul urma sa paraseasca orasul noaptea trecuta, pe un traseu modificat si sub supravegherea autoritatilor locale si a Politiei, dupa ce, timp de doua zile, a blocat complet o strada din Sectorul 1. "Rezervoarele petroliere se afla, deocamdata, pe Bulevardul Expozitiei. In noaptea aceasta vom incerca sa le scoatem din oras, pe un traseu usor modificat", ne-a declarat, ieri, viceprimarul general Razvan Murgeanu. Compania Griro Bucuresti livreaza catre Agip Kazakhstan North Caspian Operating Company doua reactoare destinate unui proiect de dezvoltare a rafinariei de la Kashagan (Kazakhstan), a declarat si presedintele CA al Griro, Adrian Popescu. Fiecare reactor are un diametru interior de sase metri si o lungime de aproximativ 25 de metri. Greutatea unui reactor Claus se ridica la 156 de tone. Firma transportatoare a fost deja sanctionata de Politie, Primaria Capitalei si Garda de Mediu cu amenzi care insumeaza 16.000 de lei noi, pentru distrugerile de pe strada Caraiman si pentru blocarea traficului. Autorizatia speciala eliberata de Administratia Strazilor pentru acest transport a fost anulata, societatea transportatoare primind aviz temporar de stationare pe Bulevardul Expozitiei. "Vom elibera o noua autorizatie imediat ce va fi pregatit traseul de iesire din Capitala. Este vorba in special de toaletari de pomi pe Bulevardul Kiseleff si pe bulevardul Mircea Eliade. Vor fi desfiintate si radarele de pe Kiseleff. Vrem sa evitam situatia de pe Caraiman", a declarat Elena Ghineraru, directorul Administratiei Strazilor.
Destinatia convoiului este Oltenita
Viceprimarul general a mai spus ca, imediat ce va fi pregatit traseul, cele doua rezervoare petroliere vor parasi orasul. Acestea urmeaza sa strabata traseul Bulevardul Kiseleff - Arcul de Triumf - Bulevardul Maresal Prezan - Piata Charles de Gaulle - Bulevardul Aviatorilor - Bulevardul Mircea Eliade - Barbu Vacarescu - Soseaua Pipera - Tunari - Linia de Centura - Oltenita. Destinatia convoiului va fi Portul Oltenita, de unde acestea vor fi incarcate pe barje si transportate pe Dunare in Portul Constanta. Murgeanu a mai spus ca, in cazul in care va fi constatata deterioarea carosabilului sau orice alte distrugeri, societatea care transporta cele doua rezervoare petroliere va suporta integral costurile necesare reabilitarii. "Vorbim de peste 300 de tone care tranziteaza doua bulevarde monument: Maresal Prezan si Aviatorilor. Orice distrugere se plateste de catre transportator", a mai spus Murgeanu. Transportul agabaritic va fi supravegheat de reprezentanti ai primariei si Politiei Rutiere. Saptamana trecuta, cele doua trailere care transportau reactoare pentru o rafinarie din Kazakhstan s-au blocat pe strada Caraiman, in zona pietei Domenii din Sectorul 1 al Capitalei, dupa ce au rupt mai multe cabluri suspendate si cinci pomi din aliniamentul strazii, potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei. Administratia Strazilor din Primaria Capitalei si Brigada de Politie Rutiera au constatat ca societatea care efectueaza transportul - Paco Impex - nu a respectat limitele de gabarit pentru care fusese eliberata autorizatia. Din cauza acestui incident, transportul are deja cinci zile de intarziere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.