Ziarul nostru este citit zilnic, in medie, de 170.410 de persoane, aproape trei sferturi dintre acestea (72,5%) avand studii medii sau superioare. Cititorii cotidianului ZIUA au varsta medie de 41 de ani si provin, majoritatea, din categoria sociala
Ziarul nostru este citit zilnic, in medie, de 170.410 de persoane, aproape trei sferturi dintre acestea (72,5%) avand studii medii sau superioare. Cititorii cotidianului ZIUA au varsta medie de 41 de ani si provin, majoritatea, din categoria sociala inalta sau de mijloc. Cei mai multi (49.287) lucreaza in sectorul industrial, comert si servicii. Venitul mediu net pe gospodarie, in familiile unde se citeste ZIUA, este de 418 EURO pe luna, fata de 342 de EURO in randul populatiei cititoare de presa scrisa. Doua treimi dintre cei care se informeaza din ziarul nostru (67%) au resedinta in orase cu peste 200.000 de locuitori, inclusiv in Bucuresti. ZIUA se bucura de notorietate in randul "devoratorilor" de presa scrisa: 2.257.900 de cititori de ziare cunosc publicatia ZIUA macar dupa nume. Problemele de politica interna si externa, subiectele axate pe economie, finante, banci, curs valutar, bursa, dar si Mica publicitate si reclamele - sunt temele pentru care cotidianul ZIUA a obtinut performante mari, comparativ cu celelalte publicatii din presa scrisa. In timpul liber, cei mai multi dintre cititori prefera sa dea fuga prin magazine la cumparaturi, sa mearga la teatre, concerte, manifestari culturale, cinema, evenimente sportive, sa citeasca ziare sau carti, sa serveasca masa la restaurant sau fast food, sa iasa la bar sau discoteca. Mai mult de jumatate din cititorii nostri sunt utilizatori de computer personal PC si aproape la fel de multi detin polite de asigurare pe gospodarie.
Caracteristicile cititorului de ZIUA sunt desprinse din Studiul National de Audienta (SNA0506_2), realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor, in perioada ianuarie 2005 - ianuarie 2006. Prezentam, astazi, prima parte a studiului, cuprinzand informatii legate de profilul socio-demografic al cititorilor ziarului nostru. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.