Presa chineza apreciaza ca filmul "Misiune: imposibila 3", care il are in rolul principal pe actorul Tom Cruise, nu va putea trece de cenzura chineza din cauza scenelor deloc flatante despre China prezente in blockbuster-ul american, transmite Reuter
Presa chineza apreciaza ca filmul "Misiune: imposibila 3", care il are in rolul principal pe actorul Tom Cruise, nu va putea trece de cenzura chineza din cauza scenelor deloc flatante despre China prezente in blockbuster-ul american, transmite Reuters. Desi in Statele Unite a fost lansat in urma cu zece zile, reprezentantii Administratiei chineze de stat pentru radio, film si televiziune (SARFT) inca se mai gandesc daca sa aprobe lansarea filmului "Misiune: imposibila 3" in China, tara in care au fost filmate o parte dintre scenele acestui lungmetraj.
Imaginile cu lenjerie intima pusa la uscat la vederea trecatorilor si alte imagini "daunatoare" pentru China ar putea fi responsabile pentru amanarea acestei lansari, sunt de parere reprezentantii mass-media. "In scenele filmate in Shanghai, toate acoperisurile si aleile sunt decorate cu lenjerie si haine care atarna pe bete de bambus", informeaza jurnalul Beijing Times. Jurnalul mai indica si faptul ca multi spectatori au fost de parere ca scenele filmate in Shanghai si in satul Xitang sunt "nepotrivite", dat fiind faptul ca ambele locatii "au devenit locurile de depozitare de arme chimice ale teroristilor". "Spectatorii chinezi nu vor putea accepta ideea unui complot pus la cale de elemente criminale straine care se lupta in vazul lumii, in orasul Shanghai", este parerea jurnalului chinez care citeaza un spectator.
Decizia finala a SARFT in ceea ce priveste lansarea filmului "Misiune: imposibila 3", va fi anuntata in cursul acestei saptamani. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.