Azi (16 mai) incepe "Mica saptamana de muzica veche", eveniment muzical organizat de Casa de Cultura a Studentilor (CCS) cu sprijinul Scat Concret si al "Atelierului de Grafica". Pe parcursul a trei zile (16-18 mai), grupul de muzica veche romaneasca
Azi (16 mai) incepe "Mica saptamana de muzica veche", eveniment muzical organizat de Casa de Cultura a Studentilor (CCS) cu sprijinul Scat Concret si al "Atelierului de Grafica". Pe parcursul a trei zile (16-18 mai), grupul de muzica veche romaneasca "Trei parale", grupurile de muzica bizantina si traditionala "Einuiea" si "Truverii", interpretul de muzica medievala Ovidiu Craciun vor incerca sa redea tinerilor, si nu numai lor, bucuria muzicii, a vietii, sa redea identitatea culturala continentala care trebuie sa stea la baza Europei unite. Minifestivalul va debuta in aceasta seara, la orele 20.00, la CCS Bucuresti in Sala POD cu "Muzici si taifasuri din Europa bizantina" ("Trei parale", "Einuiea"). Va continua maine, in aceleasi coordonate spatio-temporale, in "Paralele ritmice in traditia europeana - jurnal de calatorie" ("Truverii") si se va incheia joi cu Ovidiu Craciun, "Trubadurul calator prin Apus". In cadrul "Micutei saptamani" va fi lansata sI cea de a saptea editie a proiectului "Curtea Comediantilor" - atelier european de arta medievala si renascentista (15-26 iulie, Rasnov - Bucuresti). Tema acestui an este descoperirea culturii vechi franceze si influentele acesteia in cultura europeana (legendele cavaleresti, poezia si muzica medievala). (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.