Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a numarat, pana la sfarsitul saptamanii trecute, aproape 50% din numarul estimat de declaratii ale contribuabililor persoane fizice pentru veniturile de anul trecut, a aratat purtatorul de cuvant al AN
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a numarat, pana la sfarsitul saptamanii trecute, aproape 50% din numarul estimat de declaratii ale contribuabililor persoane fizice pentru veniturile de anul trecut, a aratat purtatorul de cuvant al ANAF, Dorin Tiganas. Datele se refera la situatia centralizata la nivel national pentru ultima zi lucratoare a saptamanii trecute. Tiganas a precizat ca mai exista plicuri si in depozitele postei si la administratiile finantelor publice, care urmeaza sa fie numarate. Reprezentantul ANAF a explicat intarzierea in numararea tuturor plicurilor prin faptul ca administratiile finantelor au detasat personal de la alte servicii pentru a oferi asistenta contribuabililor la completarea declaratiilor si a se evita aglomeratia.
Numarul estimat al contribuabililor care trebuie sa depuna declaratii este de 610.000, din care 508.000 sunt in teritoriu si 102.000 in Bucuresti.
Cele mai ridicate procente s-au inregistrat in Mehedinti - 90% (6500 contribuabili), Dambovita - 84% (6400 contribuabili), Valcea - 73% (10.700) si Satu-Mare - 69% (9700). In Bucuresti ponderea este de 34%. Trebuie sa depuna declaratia de venit persoanele fizice care au obtinut anul trecut venituri din transferul titlurilor de valoare, din profesii liberale si din drepturi de proprietate intelectuala. De asemenea, contribuabilii care au obtinut venituri din activitati agricole, din cedarea folosintei bunurilor si din activitati comerciale au obligatia sa completeze declaratii.
Ieri a fost ultima zi de depunere a declaratiilor de venit. Amenzile pentru nedepunerea la termen a formularelor variaza intre 10 si 100 lei in functie de numarul de zile de intarziere. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.