Filiala a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, Biblioteca "Ion Creanga" a demarat un program care "se bazeaza pe constientizarea nevoii de lectura si cultura in randul utilizatorilor-copii si adolescenti prin dezvoltarea competentelor de comunicare s
Filiala a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, Biblioteca "Ion Creanga" a demarat un program care "se bazeaza pe constientizarea nevoii de lectura si cultura in randul utilizatorilor-copii si adolescenti prin dezvoltarea competentelor de comunicare si socializare, prin organizarea de intruniri, dezbateri, expozitii de pictura, recitaluri, seri muzicale". De altfel, motto-ul institutiei in serviciul celor mai tineri viitori iubitori de cultura este "Cititi o carte, priviti o pictura, ascultati o compozitie muzicala pentru a va cunoaste si pentru a descoperi un univers creat prin lectura, studiu si joc".
In afara de serviciile specifice unei biblioteci (imprumut de carte/documente pe suport media - casete audio si video - CD-uri, CD-ROM-uri, discuri; studiul la sala de lectura; consultanta/materiale de referinta - dictionare, enciclopedii, ghiduri turistice, lucrari de sinteza in limba romana si alte limbi de circulatie internationala -; bibliografii la cerere pe teme diverse), la "Ion Creanga" se deruleaza proiectul cultural "Roata copilariei. Joc. Lectura. Studiu" care mai presupune o sala de expozitii de arte plastice unde expozantii sunt elevi/ studenti/ artisti consacrati in alternanta. Exista si un fond de cotidiane, reviste si saptamanale, se poate accesa Internet-ul cu sau fara asistenta. De asemenea, Teatrul de papusi Licurici - singurul teatru de acest gen din tara integrat unei biblioteci publice - prezinta spectacole si repetitii saptamanale cu public, intr-o locatie special amenajata in incinta bibliotecii. Echipa de papusari este alcatuita din copii sub indrumarea Gabrielei Stamatiade, care pregatesc fiecare spectacol, de la alegerea scenariului, la confectionarea papusilor si pana la punerea in scena a acestuia. "Ludoteca", spatiul cel mai indragit de copii, ofera acces la jocurile care stimuleaza inteligenta, indemanarea, creativitatea. Pentru vacantele scolare, biblioteca dispune de proiectul "Vacanta 2006". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.