Steaua a castigat duminica seara, scor 2-0 pe "National" cu CFR, insa clujenii au acuzat dur arbitrajul lui Augustus Constantin, fiul sefului CCA. Presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, a declarat ca rezultatul meciului a fost viciat de cateva erori al
Steaua a castigat duminica seara, scor 2-0 pe "National" cu CFR, insa clujenii au acuzat dur arbitrajul lui Augustus Constantin, fiul sefului CCA. Presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, a declarat ca rezultatul meciului a fost viciat de cateva erori ale lui A. Constantin, insa considera ca acestea sunt o urmare a presiunilor facute de Gigi Becali. "A fost viciere de rezultat. Goian trebuia eliminat, iar la Tilinca a fost penalty", a spus Muresan. Clujenii au solicitat un al doilea cartonas galben pentru Goian in minutul 58, cand fundasul stelist s-a bucurat excesiv dupa golul marcat (a mers la coltul terenului unde a smuls steagul!) si un penalty in minutul 74, cand E. Baciu l-a tinut in careu pe Tilinca. Muresan considera ca acestea sunt consecintele faptului ca Gigi Becali "a facut presiuni la federatie si la CCA", mergand sa discute cu presedintii celor doua foruri, Mircea Sandu, respectiv Gheorghe Constantin. "Acum, oricarui arbitru ii e teama sa greseasca impotriva Stelei", a subliniat oficialul clujean. Atacantul Adrian Anca a refuzat sa comenteze arbitrajul, spunand ca din teren nu si-a putut da seama daca ar fi trebuit sa se acorde lovitura de la 11 metri la faza din minutul 74. "Am facut un meci putin mai slab, dar sper sa batem pe Rapid. Noi ne ajutam pe noi, nu ajutam pe nimeni. Nu ne-a interesat nici o motivatie financiara, am avut prima doar de la club", a spus Anca.
Portarul Martin Tudor a declarat ca CFR a fost privata de doua lovituri de la 11 metri. "Am avut doua penalty-uri, unul chiar la 1-0. Alta era situatia daca primeam 11 metri", a comentat Tudor. Antrenorul-jucator Dorinel Munteanu considera ca presiunea pe arbitri a fost foarte mare la acest meci si sustine ca echipa sa nu a fost motivata financiar de adversarele Stelei la titlu.
Gigi Becali: "Suntem ca si campioni!"
Finantatorul stelist Gigi Becali a declarat ca, in proportie de 80 la suta, Steaua si-a asigurat titlul de campioana, dupa ce a invins cu 2-0 pe CFR Cluj. "Titlul este rezolvat 80 la suta. Am avut putin mai multe emotii, pentru ca CFR e o echipa buna si ma temeam. De Sportul nu mi-e frica, pentru ca nu va rezista presiunii cu noi. Este o echipa frumoasa, dar cu noi se vor pierde. Jucatorii mei nu au fost chiar asa razboinici cum as fi vrut. Bine ca a dat Dumnezeu golul doi si am scapat de emotii, am rasturnat si o masa", a spus Gigi Becali. Finantatorul stelist a precizat ca premierea adversarelor contracandidatelor la titlu reprezinta o practica legala. "Mi-a zis Dumnezeu: <<Nu e mai bine sa tii banii in buzunar sa-i dai la biserici, la muntele Athos?>> Si a avut dreptate Horoba. Sa stie Bodu si Dragomir ca am gasit in Codul Civil oferta publica de recompensa, deci premiile sunt legale. Nu poate Dragomir sa schimbe o lege. Bodu habar n-are! I-as motiva pe clujeni in meciul cu Rapid, dar s-ar putea sa fie degeaba, pentru ca... Copos, Paszkany, Esplanada, afaceri de zeci de milioane, Tariceanu... E o salata de afaceri intre ei. La mine e Dumnezeu! Ei isi fac combinatiile lor", a spus Becali, care a laudat arbitrajul brigazii conduse de A. Constantin. Mihai Stoica a mentionat ca nu s-a mai intamplat, ca in alte meciuri, ca Steaua sa fie dezavantajata de arbitri: "Ce viciere de rezultat? Au dat vreun gol? Nu mi s-a parut penalty. Nu s-a mai intamplat ca in alte jocuri, sa fim demolati de arbitri". Mirel Radoi, capitanul Stelei, a spus: "Cu cat e mai greu, cu atat e mai frumos si ma bucur ca am castigat. Viciere de rezultat? E parerea lor, ma surprinde. Treaba lor, sa reclame!". In prima repriza a meciului, Radoi a fost lovit, involuntar, cu cotul in figura de arbitrul A. Constantin. "Este un joc de barbati, spectatorii nu vin numai sa vada un calcai, ci si o alunecare, un pumn in gura", a comentat Radoi. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.