Moneda nationala a Poloniei, zlotul, s-a depreciat ieri cu 1%, iar cotatia forintului a consemnat o scadere de 0,75%, in contextul unor vanzari semnificative de obligatiuni emise de statele emergente pe pietele internationale de capital, transmite Me
Moneda nationala a Poloniei, zlotul, s-a depreciat ieri cu 1%, iar cotatia forintului a consemnat o scadere de 0,75%, in contextul unor vanzari semnificative de obligatiuni emise de statele emergente pe pietele internationale de capital, transmite Mediafax. Cotatia zlotului in raport cu moneda unica europeana a ajuns la 3,9128-3,9158 unitati la 07:36 GMT, fata de valoarea de 3,8724 zloti/euro consemnata la sfarsitul saptamanii trecute. Moneda ungara, forintul, a fost cotata la 268,550 unitati/euro, deprecierea fiind de 0,75% fata de cursul de la sfarsitul saptamanii trecute. Ungaria a consemnat, in anul 2005, cel mai mare deficit bugetar dintre statele membre UE, raportat la numarul de locuitori, de 6,1% din PIB. Totodata, statul a inregistrat un deficit de cont curent superior celui din Turcia si Africa de Sud. Monedele Cehiei si Slovaciei au consemnat, de asemenea scaderi, luni, dar in cuantumuri limitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.