Teatrul Excelsior, demolat anul trecut, va fi reamenajat in cladirea de birouri cu 12 etaje care se construieste, in prezent, pe vechiul amplasament al institutiei de cultura. Investitia, estimata la circa 11 milioane de euro, este realizata de grupu
Teatrul Excelsior, demolat anul trecut, va fi reamenajat in cladirea de birouri cu 12 etaje care se construieste, in prezent, pe vechiul amplasament al institutiei de cultura. Investitia, estimata la circa 11 milioane de euro, este realizata de grupul israelian Ashtrom in parteneriat cu Primaria Capitalei. "In urma contractului incheiat cu autoritatile locale, investitia va fi acoperita integral de grupul Ashtrom, urmand ca Primaria sa primeasca dreptul de proprietate asupra cladirii, precum si un spatiu de circa 2000 de metri patrati, in care va fi amenajat teatrul Excelsior. Ashtrom va beneficia, in schimb, de incasarile provenite din inchirierea spatiilor de birouri, pentru o perioada de 50 de ani", a declarat, ieri, pentru Mediafax, Isaac Soffer, reprezentantul pentru Romania al Ashtrom. Municipalitatea primeste de la Ashtrom suma de 300.000 de euro, pentru functionarea teatrului in timpul lucrarilor de construire (chiria pentru salile unde se joaca spectacolele) si un imprumut de 400.000 de euro, suma necesara mobilarii si utilarii noului teatru. Imobilul este structurat pe doua subsoluri, parter si 12 niveluri, avand suprafata de aproximativ 11.000 mp, din care circa 2000 mp sunt rezervati teatrului. In proiectul cladirii este prevazuta si amenajarea unei parcari subterane pe doua niveluri. Lucrarile au inceput acum doua luni si vor dura doi ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.