Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), principalul actionar al societatii Rulmentul Brasov, a respins, la sfarsitul saptamanii trecute, propunerea formulata de unii actionari minoritari privind divizarea companiei in trei firme,
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), principalul actionar al societatii Rulmentul Brasov, a respins, la sfarsitul saptamanii trecute, propunerea formulata de unii actionari minoritari privind divizarea companiei in trei firme, transmite Mediafax. Actionarii Rulmentul s-au reunit sambata, 13 mai, intr-o Adunare Generala Extraordinara, pentru a discuta propunerea de divizare a companiei in trei societati distincte, precum si transferarea actiunilor detinute de AVAS catre fondul Proprietatea, pentru urgentarea privatizarii. AVAS a votat impotriva masurii propuse de actionari care controleaza peste 10% din capitalul social, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai companiei. Autoritatea, care detine 50,8% din actiunile Rulmentul, a motivat ca propunerea nu se incadreaza in strategia de privatizare, a spus sursa citata.
Compania din Brasov a fost scoasa la privatizare in luna august a anului trecut, insa procesul nu a fost finalizat intrucat AVAS a respins ambele oferte, venite din partea Rulmenti Barlad si a consortiului format din Industrial GP SRL Bucuresti si Uzuc SA din Ploiesti. Rulmentul Brasov a incheiat anul 2005 cu o pierdere bruta de 39,4 milioane de lei, de aproape 20 de ori mai mare fata de pierderile din 2004, de 2 milioane de lei.
Rulmentul Brasov este specializat in fabricarea lagarelor, angrenajelor si organelor mecanice de transmisie. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.