Ministerul Economiei si Comertului (MEC) are in pregatire un proiect de act normativ prin care o parte din datoriile societatii Termoelectrica ar urma sa fie platite cu actiunile pe care societatea le detine la filialele de productie, au declarat sur
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) are in pregatire un proiect de act normativ prin care o parte din datoriile societatii Termoelectrica ar urma sa fie platite cu actiunile pe care societatea le detine la filialele de productie, au declarat surse din minister, transmite Rompres. Termoelectrica are un volum semnificativ de datorii catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, fondurile speciale, datorii comerciale cu garantii de stat si datorii negarantate catre furnizori, in valoare de circa 44.000 miliarde lei vechi. In urma analizelor, s-a stabilit ca grupurile Termoelectrica indispensabile functionarii sigure si stabile a Sistemului Electroenergetic National sunt la centrala termoelectrica Doicesti (un grup) CTE Borzesti (un grup) si la CTE Braila (doua grupuri). La acestea se adauga grupul IV de la CET Paroseni, grup a carui reabilitare se va incheia anul acesta si care va avea un aport de 150 MW in sistem, asigurand, totodata, necesarul de caldura pentru zona Valea Jiului, au explicat reprezentantii ministerului. In aceste conditii, au fost luate masuri pentru oprirea activitatii in celelalte grupuri ale Termoelectrica si trecerea acestora in conservare, respectiv valorificare. De asemenea, incepand cu 1 aprilie, a fost redus numarul de personal cu 200 de posturi. "Se studiaza posibilitatea crearii a 3-5 entitati termo-hidro, stabile si flexibile. In aceste entitati ar urma sa intre si cele cinci grupuri", au mai precizat sursele citate. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.