Vasile Turcu (foto stanga), unul dintre actionarii lui FC Dinamo, a declarat ieri ca il va da in judecata pe antrenorul Omoniei Nicosia, Ioan Andone, despre care spune ca l-a amenintat cu moartea, sambata seara, la finalul meciului Dinamo - SC Vaslui
Vasile Turcu (foto stanga), unul dintre actionarii lui FC Dinamo, a declarat ieri ca il va da in judecata pe antrenorul Omoniei Nicosia, Ioan Andone, despre care spune ca l-a amenintat cu moartea, sambata seara, la finalul meciului Dinamo - SC Vaslui, scor 1-2, din etapa a 27-a a Diviziei A. Turcu sustine ca are si dovezi privind faptul ca Andone i-a telefonat dupa meci si l-a amenintat cu moartea. "Nu credeam ca in calitate de actionar nu ai voie sa iti spui parerea despre un angajat. Luni am convocat o intalnire cu juristii si il dau in judecata. Am inregistrat convorbirea telefonica, plus ca in momentul in care am primit telefonul eram cu Netoiu, Busca si Borcea (n.r. - actionari ai clubului alb-rosu)", a explicat Turcu. Oficialul dinamovist a subliniat ca va solicita Ministerului Administratiei si Internelor protectie pentru el si familia sa. "Este inadmisibil ca, in anul 2006, un fost angajat, care a mancat de pe urma mea, sa ma sune si ma ameninte cu moartea! Nici in Africa nu se mai intampla asa ceva! Ma tem pentru siguranta familiei mele. Voi solicita ministerului protectie pentru familia mea", a spus Turcu. Acesta a mentionat ca dupa acest incident a suferit un puseu de tensiune, fiind nevoit sa apeleze la serviciile Salvarii. "Nu vreau sa mor din cauza unui derbedeu!", a punctat Turcu.
Andone: "Nu ma cobor la nivelul lui!"
Ioan Andone a confirmat discutia telefonica, dar nu si spusele lui Turcu. "L-am sunat pe Turcu, dar nu l-am amenintat. Educatia pe care am primit-o nu imi permite sa ma cobor la un asemenea nivel", a spus Andone, care se numara printre antrenorii doriti din sezonul viitor la Dinamo. Conflictul dintre Andone si Turcu a izbucnit anul trecut, cand actionarul a inceput sa critice jocul lui Dinamo sub comanda lui Andone, care a fost in cele din urma demis, la finalul turului, desi echipa ocupa primul loc in clasament. Dupa demiterea lui Andone, Dinamo a mai fost antrenata de Esteban Vigo si Ion Marin, iar in prezent de pregatirea echipei se ocupa antrenorul reprezentativei de tineret a Romaniei, Florin Marin, detasat de la FRF pana la finalul sezonului. Dupa despartirea de Dinamo, Andone a semnat un contract cu gruparea cipriota Omonia Nicosia, cu care a ratat insa ambele obiective stabilite, campionatul si cupa. Andone a asistat sambata seara la meciul Dinamo - SC Vaslui, numele sau fiind scandat in repetate randuri de suporteri, in timp ce fanii din factiunea "Peluza Catalin Haldan" l-au apostrofat pe actionar, scandand "Turcu, tarane, pleaca, lasa-ne!". Inainte de meci, informat de faptul ca Turcu a spus ca nu va fi de acord cu revenirea sa pe banca tehnica a lui Dinamo ("Cat sunt eu actionar, n-are ce sa caute aici! Dupa ce plec, poate sa vina!"), Andone a replicat dur. "Cine e asta sa ma critice pe mine? Pai, inteleg sa se ia de mine un Lucescu, un Dinu, dar nu un nimeni! Ce mare actionar este el, ca banii lui ii am si eu! La cat da el la Dinamo, as putea si eu sa devin actionar", a spus Andone. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.