In luna aprilie, rata anuala a inflatiei a atins 1.042,9% in Zimbabwe, tara a carei economie inregistreaza al optulea an consectiv de recesiune si consemneaza cel mai rapid ritm de scadere la nivel mondial, in afara zonelor de razboi, transmite Reute
In luna aprilie, rata anuala a inflatiei a atins 1.042,9% in Zimbabwe, tara a carei economie inregistreaza al optulea an consectiv de recesiune si consemneaza cel mai rapid ritm de scadere la nivel mondial, in afara zonelor de razboi, transmite Reuters. Analistii apreciaza ca presedintele tarii, Robert Mugabe, la conducere din anul 1980, a compromis imaginea statului prin confiscarea fermelor detinute de albi, cedarea acestora populatiei de culoare si prin anuntul intentiei guvernului de a prelua o participatie de 51% la toate minele detinute de straini. Ca urmare, moneda nationala s-a depreciat, iar spirala inflationista va continua, investitorii ocolind statul african. Rata inflatiei va fi, la finele acestui an, de aproximativ 1.800%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.