Politia Romana a dat in urmarire generala 405 minori disparuti de la domiciliu. Potrivit comisarului sef Gheorghe Popa (foto), adjunct al Inspectorului General al Politiei Romane, s-a reusit recuperarea a 380 dintre ei, 29 cu varsta pana in zece ani
Politia Romana a dat in urmarire generala 405 minori disparuti de la domiciliu. Potrivit comisarului sef Gheorghe Popa (foto), adjunct al Inspectorului General al Politiei Romane, s-a reusit recuperarea a 380 dintre ei, 29 cu varsta pana in zece ani (20 de baieti si noua fete), iar restul, cu varste cuprinse intre zece si 18 ani (166 de baieti si 185 de fete). "Au mai ramas de rezolvat 92 de cazuri, din care noua au varsta pana in zece ani, iar restul - intre zece si 18 ani", a mentionat Popa. Potrivit acestuia, s-a constatat ca in majoritatea cazurilor, plecarile minorilor sunt voluntare, pe fondul nesupravegherii de catre parinti sau apartinatori legali, ori prin plecarea acestora din urma, in strainatate, la munca, copiii ramanand in grija bunicilor sau a altor rude. De asemenea, a adaugat Popa, alte cauze determinante pentru plecarea minorilor de la domiciliu ori fuga acestora din centrele de minori sau scoli speciale, unde erau internati, sunt neintelegerile familiale, starea materiala precara, abandonul scolar ori rezultatele slabe la invatatura si vagabondajul. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.