Ascensiunea PNG in preferintele electoratului continua, conform ultimului sondaj INSOMAR. Patidul lui Gigi Becali a ajuns acum la 7%, in timp ce partidele din opozitia parlamentara stagneaza. Astfel PSD ar obtine, in eventualitatea unor alegeri, 22%,
Ascensiunea PNG in preferintele electoratului continua, conform ultimului sondaj INSOMAR. Patidul lui Gigi Becali a ajuns acum la 7%, in timp ce partidele din opozitia parlamentara stagneaza. Astfel PSD ar obtine, in eventualitatea unor alegeri, 22%, iar PRM 14%. Alianta PNL-PD ar castiga alegerile cu 44%. Daca PNL si PD ar candida pe liste separate, doua treimi din electoratul Aliantei ar alege PD, 32% PNL. Doar 1% nu ar mai vota. Alianta conduce in pofida faptului ca romanii nu-si mai fac iluzii in privinta naturii relatiilor dintre cele doua partide: 56% considera ca relatia PNL-PD este destul de proasta, iar 31% spun ca este foarte proasta. Interesant este ca nici unul din cei chestionati nu au spus ca relatiile din interiorul coalitiei sunt "foarte bune". In pofida faptului ca divergentele sunt recunoscute, 75% dintre respondenti nu cred ca alegerile anticipate sunt necesare.
In privinta primului-ministru este de remarcat faptul ca acesta beneficiaza de o apreciere pozitiva a activitatii egala cu a guvernului pe care il conduce.
In continuare, Traian Basescu este pe primul loc in clasamentul evaluarii pozitive a activitatii, cu 60%, in timp ce procentul nemultumitilor este de 37%. Relatia presedintelui cu primul ministru este apreciata ca proasta sau foarte proasta de 86,6% dintre cei intervievati. Pe de alta parte, 78% dintre respondenti au afirmat ca raporturile bune dintre cei doi sunt importante sau foarte importante pentru bunul mers al tarii.
Dintre posibilii inlocuitori ai lui Popescu-Tariceanu, cel considerat ca ar avea o relatie buna cu Basescu este Theodor Stolojan-41%, urmat de Mona Musca-13% si Gigi Becali-12%!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.