Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ia in calcul posibilitatea ca unii demnitari care au dosare de securitate sa fie in continuare colaboratori ai serviciilor secrete, fapt ce ridica o grava problema de moralitate si constitutionalitate
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ia in calcul posibilitatea ca unii demnitari care au dosare de securitate sa fie in continuare colaboratori ai serviciilor secrete, fapt ce ridica o grava problema de moralitate si constitutionalitate. "Daca se spune ca la CNSAS nu ajung anumite dosare care ar trebui sa ajunga, pe motiv ca sunt de siguranta nationala, daca ni se spune ca dosare de siguranta nationala sunt despre persoane care au lucrat cu serviciile secrete si inainte de 1989 si acum, si daca stim ca CNSAS-ul se ocupa de alesii cetatenilor obisnuiti, nu putem decat sa concluzionam ca alesii cetatenilor, daca au dosare de siguranta nationala, inseamna ca mai colaboreaza si acum cu serviciile de informatii", a afirmat ieri Olteanu, intr-o conferinta de presa. El a spus ca alesii nu pot fi la ordinele unui serviciu de informatii despre a carui activitate nu se stie nimic. "E o intrebare pe care eu am ridicat-o in momentul in care am ajuns la aceasta concluzie, alaturi de reprezentantii societatii civile, si nu am primit inca raspuns", a spus Olteanu. Liberalul a declarat ca, potrivit informatiilor pe care le are de la presedintele CNSAS Claudiu Secasiu, membrii Colegiului vor avea acces la dosarele de siguranta nationala si le vor putea verifica, chiar daca acestea raman la SRI. "In masura in care se vor constata astfel de incalcari ale Constitutiei si ale legilor in vigoare, se vor lua masurile normale", a precizat liberalul, subliniind ca persoanele vizate trebuie sa-si piarda mandatul. De asemenea, el a precizat ca trebuie verificat in ce masura aceste persoane au comis o fapta penala, prin fals in declaratii. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.