Domnul Gabriel Andreescu se arata interesat de alegerile din Academia Romana si de "mostenirea" lasata de Eugen Simion (in numarul din 11 mai a.c. din ziarul Ziua". In ceea ce priveste "mostenirea", tin sa-l asigur pe dl. G.A. ca poate sa fie linisti
Domnul Gabriel Andreescu se arata interesat de alegerile din Academia Romana si de "mostenirea" lasata de Eugen Simion (in numarul din 11 mai a.c. din ziarul Ziua". In ceea ce priveste "mostenirea", tin sa-l asigur pe dl. G.A. ca poate sa fie linistit: este bogata si curata. Legea lustratiei nu va afecta nici noul edificiu al Bibliotecii Academiei Romane, nici Casa Academiei Romane, nici Casa seniorilor de la Otopeni, nici "Dictionarul tezaur al limbii romane", nici "Dictionarul general al literaturii romane", nici "Gramatica limbii romane", nici cele 20 de atlase regionale ale limbii romane, nici cele 75 de volume din seria clasicilor romani, nici manuscrisele lui Eminescu, nici, sper, cele 5.000 ha. de teren arabil. Va afecta poate doar ultimele doua volume (din cele zece proiectate din "Tratatul de Istorie a Romanilor"), in sensul ca, cine stie, dl. deputat Mocanu va alerta, din nou, Comisia de abuzuri a Parlamentului pentru a opri acest grav act de "coruptie" din societatea romaneasca.
Cat despre alegerile de la Academia Romana, dl. G.A. poate sa fie, iarasi, linistit. Ca totdeauna, la innoirea conducerii Academiei Romane, incep marile manevre (citeste: atacuri in presa, calomnii, denunturi, reclamatii la Comisia de abuzuri etc.).Cine le face? Desigur cei interesati sa-si indeparteze in acest chip foarte rusinos contracandidatii. Remarc cu imensa tristete ca dl. G.A. a intrat si el in aceasta nefasta combinatiune. Ataca in chip incorect, dupa parerea mea, doi membri ai Academiei Romane (candidati la postul de vicepresedinte), acuzandu-i, fara nici o dovada, de plagiat, de legionarism si, desigur, de colaborare cu securitatea. Mai ramane sa-i acuze si de pacatul sodomiei si, atunci, ecuatia va fi completa, iar alegerile de la Academia Romana vor fi libere si democratice.
Trecand peste scenariile d-lui. G.A., doresc sa precizez ca Academia Romana a facut, la momentul cuvenit, demersurile necesare la CNSAS si a primit raspunsul urmator: Cel vizat (nu-i dau numele pentru a nu lati mizeria morala si a napastui in continuare un om care face parte din elita intelighentiei romanesti) nu a facut politie politica. Documentul exista in arhivele Academiei Romane si poate fi consultat de oricine. Asa ca scenariile d-lui. G.A. se dovedesc a fi false. Regretabil!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.