Asociatia Romana a Operatorilor de Duty Free sustine ca ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto) urmareste "desfiintarea intempestiva" a acestor activitati, prin promovarea unei ordonante de urgenta in acest sens. "Tax Free Romanian Asociation, Aso
Asociatia Romana a Operatorilor de Duty Free sustine ca ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto) urmareste "desfiintarea intempestiva" a acestor activitati, prin promovarea unei ordonante de urgenta in acest sens. "Tax Free Romanian Asociation, Asociatia Romana a Operatorilor de Duty Free, protesteaza fata de insistenta cu care Monica Macovei sustine, fara echivoc, desfiintarea intempestiva a activitatilor de duty free in Romania, si anume pe calea unei ordonante de urgenta, fara a lua in considerare legislatia in vigoare, obligatiile statului roman si, mai ales, fara argumente", se spune intr-un comunicat al asociatiei. Asociatia precizeaza ca schimbarea "intempestiva" a legislatiei in materie ar determina operatorilor pagube de "sute de miliarde de lei".
In replica, purtatorul de cuvant al ministerului, Marilena Stancu, a declarat ca ministrul Justitiei Monica Macovei intentioneaza desfiintarea activitatii duty-free prin ordonanta de urgenta pentru ca un proiect de lege, care ar trebui aprobat de Parlament, ar dura prea mult. Raspunzand unei luari de pozitie a operatorilor de duty-free care ii reproseaza ministrului intentia de a desfiinta "intempestiv" aceasta activitate, purtatorul de cuvant a adaugat ca propunerea Monicai Macovei se aliniaza cerintelor Uniunii Europene. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.