Ministrul britanic al Economiei, Gordon Brown, a respins oferta premierului Tony Blair de a deveni succesorul acestuia in fruntea Executivului in toamna anului 2007, au afirmat, pentru publicatia The Sunday Times, surse ale Guvernului londonez. Confo
Ministrul britanic al Economiei, Gordon Brown, a respins oferta premierului Tony Blair de a deveni succesorul acestuia in fruntea Executivului in toamna anului 2007, au afirmat, pentru publicatia The Sunday Times, surse ale Guvernului londonez. Conform acestora, Brown a declinat aceasta propunere din teama de a fi obligat sa-l sustina pe premier in unele reforme controversate in materie de educatie, acordarea pensilor si acte de identitate, fara nici o garantie reala. Persoane apropiate lui Blair sustin, insa, ca atitudinea lui Brown este motivata de dorinta sa ca premierul sa se retraga in acest an, daca este posibil inainte de inceputul verii, si de speranta de a obtine capital politic din problemele cu care se confrunta, acum, prim-ministrul.
Tony Blair le-a declarat unor membri ai Cabinetului sau ca, la mijlocul anului 2007, ii va preda stafeta guvernarii lui Gordon Brown, scrie cotidianul britanic The Independent, citat de Mediafax. Aflat la putere din 1997, Tony Blair, in varsta de 53 de ani, a afirmat, inainte de legislativele de la 5 mai, anul trecut, ca nu intentioneaza sa se prezinte a patra oara in fata alegatorilor in fruntea Partidului Laburist, dar ca intelege totusi sa efectueze un al treilea mandat "complet". Recent, premierul a parut sa revina asupra acestui angajament, declarand ca va parasi puterea la timp pentru a-l lasa pe succesorul sau sa se instaleze inainte de viitoarele alegeri legislative, ce se vor desfasura in 2009 sau 2010. Presa din Marea Britanie a interpretat aceasta declaratie, coroborata cu informatiile din culisele Guvernului, drept o intentie de a preda carma in 2007. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.