Componentii loturilor olimpice largite - 29 de clasa a VIII-a si 56 de clasa a XII-a - vor sustine testele nationale si examenul de bacalaureat in sesiuni speciale organizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Astfel, bacalaureatul va avea loc la
Componentii loturilor olimpice largite - 29 de clasa a VIII-a si 56 de clasa a XII-a - vor sustine testele nationale si examenul de bacalaureat in sesiuni speciale organizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Astfel, bacalaureatul va avea loc la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, in perioada 20 - 30 mai, iar testele nationale - la Scoala generala nr. 20 din Cluj-Napoca, in perioada 27 mai - 2 iunie. Elevii de clasa a VIII-a fac parte din loturile olimpice care se pregatesc pentru participarea la Olimpiada Balcanica de matematica pentru juniori si la Campionatele Europene de Judo pentru cadeti, masculin si feminin. Inscrierea candidatilor pentru sustinerea testelor nationale se va face in perioada 27 - 28 mai. Proba scrisa la limba si literatura romana se va sustine pe data de 29 mai, fiind urmata de proba la matematica, pe 30 mai, si de proba la istoria romanilor sau geografia Romaniei, pe 31 mai. Proba scrisa la limba si literatura materna se va sustine pe 1 iunie. Tot pe data de 1 iunie se vor afisa rezultatele si vor putea fi depuse eventualele contestatii, iar pe 2 iunie se vor afisa rezultatele contestatiilor.
Cei 56 de elevi ai claselor a XII-a pentru care se organizeaza sesiunea speciala a examenului de bacalaureat 2006 sunt implicati in pregatirea pentru olimpiadele internationale de matematica, fizica, biologie, chimie si informatica. In cazul lor, inscrierea la examene se va face in perioada 20-21 mai, iar pe 22 mai vor sustine proba orala la limba si literatura romana, urmata de proba orala la limba si literatura moderna, pe 23 mai. Proba scrisa la limba si literatura romana se va sustine pe 24 mai, iar proba scrisa obligatorie a profilului este stabilita pentru 25 mai. Pe 26 mai va avea loc proba scrisa sau practica, la alegere, din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 27 mai proba scrisa sau practica la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, alta decat cele sustinute anterior. Proba orala la limba si literatura materna se va sustine pe 28 mai, iar proba scrisa la limba si literatura materna va avea loc pe 29 mai, odata cu afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor, dupa ora 18.00. Pe 30 mai se vor rezolva contestatiile si se vor afisa rezultate finale. In vederea bunei desfasurari a celor doua sesiuni speciale, MEdC a luat masurile necesare pentru elaborarea subiectelor, organizarea comisiilor de examen, cazarea si masa participantilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.