In replica fata de acuzele aduse SRI de unii dintre membrii CNSAS, "care au pus la indoiala buna-credinta a institutiei", serviciul ne-a informat ca a predat deja o baza de date automata cu toate elementele necesare regasirii operative a dosarelor care au ajuns in posesia Consiliului.
Anuntand ca "este hotarat sa respecte intocmai actele normative care reglementeaza relatiile cu Consiliul si intelegerile stabilite in intalnirile directe din 4 si 8 mai a.c.", SRI precizeaza ca, incepand de luni va initia si procesul de predare a cartotecii (fisele de evidenta). "Toate celelalte activitati de predare catre Consiliu a documentelor prevazute de lege (dosare, microfilme) se vor desfasura conform planificarii stabilite in comun de cele doua institutii", se mai arata in comunicatul institutiei.
Totodata, SRI aminteste ca la activitatile de accesare a documentelor clasificate trebuie sa participe si reprezentanti ai Colegiului care dispun de certificatele de securitate corespunzatoare nivelului de secretizare al acestora.