Cotidianul "La Derniere Heure" a publicat ieri detalii din dosarul de 200 de pagini al Comisiei de Ancheta a Uniunii Belgiene de Fotbal (URBSFA), referitoare la scandalul meciurilor trucate din campionatul Belgiei, in care Marius Mitu este considerat
Cotidianul "La Derniere Heure" a publicat ieri detalii din dosarul de 200 de pagini al Comisiei de Ancheta a Uniunii Belgiene de Fotbal (URBSFA), referitoare la scandalul meciurilor trucate din campionatul Belgiei, in care Marius Mitu este considerat unul dintre principalii vinovati. Potrivit cotidianului belgian, Mitu se numara printre "cei mai mari trisori" in acest caz, mai ales ca romanul a refuzat sa depuna marturie in fata comisiei de ancheta. Verdictul nu este asteptat mai devreme de iulie sau august. Potrivit cotidianului belgian, persoanele implicate se pot astepta la suspendari pe termen lung, care vor fi recunoscute de FIFA, astfel ca acestea nu isi vor putea relansa cariera in strainatate. Procedura URBSFA nu are nici o legatura cu ancheta judiciara desfasurata de judecatorul Sylvana Verstreken. "La Derniere Heure" prezinta si declaratia data de managerul lui Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, in fata URBSFA, pe 17 februarie, dupa ce Mitu a fost concediat. "In 16 februarie 2006, Mitu a fost convocat la politia din Bruxelles pentru a da o declaratie. Ajuns la club la pranz, unde a mancat alaturi de mai multi jucatori, el nu ne-a spus de vizita la politie. Am aflat in cursul serii, prin intermediul jurnalistilor. Prin intermediul lui Pierre Leroy (team-manager), l-am convocat pe Mitu in biroul meu a doua zi, la ora 9. El a marturisit ca a primit instructiuni sa nu-si apere corect sansele. El a primit bani pentru acest lucru, pe care i-a depus in Romania. Mitu a marturisit ca a facut ce i s-a cerut", a spus Van Holsbeeck. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.