"Gresesti, platesti!". Pentru soferii argeseni vin zile grele. Vor fi urmariti pas cu pas, in trafic, de un sistem de monitorizare de ultima generatie. Politistii de la Circulatie vor achizitiona aparatura moderna pentru supravegherea traficului, din
"Gresesti, platesti!". Pentru soferii argeseni vin zile grele. Vor fi urmariti pas cu pas, in trafic, de un sistem de monitorizare de ultima generatie. Politistii de la Circulatie vor achizitiona aparatura moderna pentru supravegherea traficului, din amenzile pe care le vor incasa. Desi de foarte multe ori a incercat sa infirme faptul ca subordonatii sai stau la panda pentru a-i "vana" pe cei care gresesc, seful Politiei Romane a recunoscut, fara sa vrea, ca exact asa stau lucrurile. Chestorul Dan Valentin Fatuloiu stia deja, de ieri, ca va putea sa cumpere 42 de camere video (22 radar si 20 de supraveghere) in urmatorii 3 ani, cu banii obtinuti din amenzile acordate celor care incalca legea. Cu alte cuvinte, nu avem norma de amenzi, dar avem plan de incasari. Prezent la IPJ Arges pentru demararea proiectului "Pro Sigur", care urmareste reducerea cu 30% a accidentelor produse in judet, chestorul Fatuloiu a anuntat ca intentioneaza sa extinda monitorizarea si la nivelul altor 10 localitati din judetul Arges: Stefanesti, Campulung, Curtea de Arges, Mioveni, Maracineni, Moraresti, Draganu, Bascov, Albota si Merisani. Nici soferii care circula in judetele Ialomita, Bacau, Vaslui, Alba, Sibiu, Cluj si Brasov nu vor scapa, pentru ca si aici se urmareste exact acelasi lucru.
"Extinderea va fi autofinantata pe baza principiului <>, ceea ce inseamna ca echipamentele vor fi achizitionate din fondurile create prin incasarea amenzilor aplicate in procesul de functionare a sistemului", se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane. Depasirea limitei de viteza si nerespectarea culorii rosii a semafoarelor electrice sunt doar 2 dintre greselile pentru care soferii vinovati vor indesa adanc mana in buzunar, dupa ce vor comite vreo abatere in cele sapte intersectii din Pitesti, unde sunt instalate camere de luat vederi cu dubla functie.
In decursul anului 2005, in judetul Arges s-au produs 183 de accidente de circulatie grave, soldate cu 70 de morti si 134 de raniti grav, 35% dintre aceste nefericite evenimente avand drept principala cauza viteza excesiva. Numai in municipiul Pitesti s-au inregistrat 45 de accidente, in urma carora au decedat 14 persoane iar alte 35 au fost ranite grav.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.