Institutul pentru Relatii Externe din Berlin (IRE) a realizat expozitia "Doua arhitecturi germane (1949-1989)" pe care o va prezenta, in perioada 15 mai-2 iulie, si la Bucuresti, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC). La peste 50 de ani de l
Institutul pentru Relatii Externe din Berlin (IRE) a realizat expozitia "Doua arhitecturi germane (1949-1989)" pe care o va prezenta, in perioada 15 mai-2 iulie, si la Bucuresti, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC). La peste 50 de ani de la crearea celor doua state germane si la peste zece ani de la reunificare, a fost intreprinsa, pentru prima data, o analiza istorica asupra dezvoltarii arhitecturii in aceste spatii. Expozitia prezinta o retrospectiva asupra evolutiei arhitecturii in cele doua Germanii si incearca, cu ajutorul unor materiale, in mare parte inedite, din arhivele est- si vest-germane, sa incurajeze reflectia si comparatia. Se face referire, in primul rand, la problema locuirii, a monumentelor, dar si la raportul dintre traditie si inovatie. Urmarind convergentele si divergentele celor doua stiluri arhitecturale, aparent despartite de ideologii, expozitia pune mai degraba intrebari decat ofera raspunsuri.
In acelasi timp, expozitia ilustreaza contextul cultural si politico-economic al celor doua arhitecturi si analizeaza, raportandu-se la istoria acestei discipline, factorii care le-au determinat cursul. Vernisajul este programat la orele 18.00, luni (15 mai), la MNAC, in prezenta curatorului Hartmut Frank. Expozitia este organizata Institutul Goethe, in colaborare cu MNAC, IRE, Planwerk - Cluj, Ordinul Arhitectilor din Romania si revista "Arhitectura". (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.